Najbolja razlika u godinama partnera je...

Izvor: Mondo, 12.Avg.2016, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja razlika u godinama partnera je...

Naučnici dokazali koja je idealna razlika u godinama između partnera. Pogledajte da li se uklapate...

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Narod kaže da ljubav ne zna za godine, ali se naučnici ipak ne slažu sa tom izrekom.

Tim istraživača Univerziteta u Atlanti je na uzorku od 30.000 ispitanika ustanovio da postoji idealna razlika u godinama između partnera, i da godine starosti mogu u izvesnoj meri da budu garancija dugovečnosti veze ili braka, harmoničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odnosa i kvalitetnog zajedničkog života.

Dakle, naučnici su ustanovili da je broj 1 „čaroban“ kada je ljubav u pitanju.

Ali, krenimo redom.

Parovi među kojima je razlika u godinama bila pet godina imali su za 18 odsto veće šanse da njihov brak ili veza ne traju dugo.

Isto važi i za parove koji su vršnjaci, dok je idealna razlika samo jedna godina. Istraživači su ustanovili da parovi od kojih je jedan stariji od drugog samo godinu dana imaju svega tri odsto šanse da njihov brak ili veza ne traju dugo.

U čemu je tajna, naučnici nisu precizno ustanovili, ali pretpostavljaju da se radi o tome da parovi kod kojih je samo jedna godina razlike, imaju iste ili slične prioritete, na sličan ili isti način doživljavaju svet i ljude oko sebe, teže relativno istim ciljevima.

Da li se slažete sa rezultatima ovog istraživanja, šta kaže vaše iskustvo? Pišite nam u komentarima...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.