NOVI PROGRAM MINISTARSTVA ZDRAVSTVA Država građanima plaća za svaki kilogram koji smršaju

Izvor: 24sata, 31.Okt.2014, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI PROGRAM MINISTARSTVA ZDRAVSTVA Država građanima plaća za svaki kilogram koji smršaju

Britanci će uskoro moći popraviti kućni proračun većom potrošnjom, ali potrošnjom viška kilograma. Ministarstvo zdravstva najavilo je program “funte za funte” u partnerstvu s najprodavanijim tabloidom The Sun, kojim žele uticati na smanjenje epidemije gojaznosti u državi i smanjiti svoj minus u proračunu koji će do 2020. godine dosegnuti 30 milijarda funti.

Od vlade traže da iz već nategnutog proračuna izdvoji 8 milijardi funti za projekt, a ostalo će pokriti >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Ministarstvo računajući da će im manje gojaznih pacijenata smanjiti troškove u idućih nekoliko godina.

“Jednostavno rečeno, kad narod nabija kile, sam sebi gomila milijarde funti budućih poreza koje će morati plaćati zbog lečenja bolesti koje se mogu sprečiti”, objavilo je Ministarstvo zdravstva.

Gotovo dve trećine Britanaca ima višak kilograma ili boluje od gojaznosti. Najgore je među najsiromašnijima. Gore stanje je samo u SAD-u, Meksiku i Australiji.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.