Momci, okanite se punđi!

Izvor: Mondo, 27.Sep.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momci, okanite se punđi!

Muškarci sa punđama možda neće više tako dobro izgledati...

Punđe su najnoviji hipsterski trend kod muškaraca (pored pažljivo sređenih brada) i moramo priznati da poznati koji "furaju" ovu frizuru itekako dobro izgledaju.

Možemo ovaj fazon videti kod Leonarda Di Kaprija, Džareda Leta, Harija Stajlas i mnogih drugih, ali sudeći po eskpertima, ne još zadugo.

POGLEDAJTE FOTKE POZNATIH SA PUNĐAMA:

Skupljanje kose u punđu može izazvati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanje pod nazivom trakciona alopecija, gde se ćelavi na pojedinim mestima - obično na prednjoj strani kose i sa strane.

Ukoliko se koren kose vuče ili čupa neko duže vreme, on postaje oštećen i kosa će prestati da raste. Dermatolog Sabra Salivan rekla je kako je primetan porast ove bolesti kod muškaraca.

"Trakciona alopecija je postala baš, baš česta kod muškaraca. Vidim to barem jednom ili dva puta nedeljno. Stavljaju pritisak na koren kose, koji inače nije namenjen da se trpi. Nažalost, jednom kada je koren na ovaj način oštećen, ne može da izraste kosa ponovo", objasnila je Salivan za MIC.

Doktor Besam Farđo, hirug za transplataciju kose, objasnio je to ovako:

"Isti je princip kao čupanje obrva - ukoliko pincetom obuhvatite dlaku i povučete dovoljno jako, ona izađe. Vremenom, ako nastavite da je čupate, neće izrasti ponovo", rekao je on za Daily Mail.

Jedini način za one koji nose punđe ili čvrsto vezane repove, da spreče ćelavljenje je da olabave čvor ili prestanu da nose takvu frizuru.

Naravno, trakciona alopecija nije nešto što dobija svaki muškarac koji nosi punđu, već se veće šanse kod onih koji imaju predispozicjie ka gubitku kose.

Svejedno ne bi bilo lepo da vidimo Džareda ili Lea bez kose, šta vi mislite?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.