Mirisi koji će odbiti komarce: Zaštite se na prirodan način od letnjih napasnika

Izvor: 24sata, 09.Avg.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirisi koji će odbiti komarce: Zaštite se na prirodan način od letnjih napasnika

Ako nešto može da vam pokvariti uživanje u letnoj večeri na otvorenom, onda su to dosadni komarci. Kako biste se zaštitili ne morate da kupujete skupe sprejove - zaštitite se na prirodan način.

Donosimo tri jednostavna recepta koja neguju kožu, čine je mirisnom i teraju omražene letnje napasnike.

Banana

Osim što je zdrava i držaće vas sitima, banana je odlična za vašu kožu, a komarci je mrze. Bananu pojedite, a unutrašnjom stranom kore >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << namažite delove ruku i nogu.

Lavanda

Miris lavande je prelep, a komarci jednostavno ne mogu da ga podnesu. U maslinovo, bademovo ili bebi ulje nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i namažite celo telo. Ulje će vašu kožu učiniti mekom i zaštićenom od letnih napasnika.

Limun ili limeta

Citrusi su kao stvoreni za leto. Prepuni su vitamina, savršen su dodatak osvežavajućem piću, ali i izvrsni su borci protiv komaraca te deluju i protiv uboda.

Odrežite krišku limuna, iscedite je u piće ili je pojedite, a unutrašnjom stranom namažite delove na koje inače nanosite parfem. Namažite i mesto uboda i neugodan svrab će nestati.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.