Mini turneja Borealis kvarteta u Srbiji

Izvor: Story, 29.Sep.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mini turneja Borealis kvarteta u Srbiji

Ustanova kulture Parobrod, Gradska kuća Novi Sad i Kulturni centar Pančevo sa velikim zadovoljstvom biće domaćini koncerata kamerne muzike kvartet saksofona Borealis.

Borealis - Sever, Foto: Promo

Zanimljiv i višestruko nagrađivani ansambl kamerne muzike kvartet saksofona Borealis iz Mančestera, osnovan je 2009. godine dok su svi njegovi članovi još studirali na Severnom kraljevskom koledžu za muziku (Royal Northern College of Music – RNCM) u >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << klasi Roba Baklanda.

Nakon debitanstkog nastupa u Bridžvoter holu kvartet nastavlja redovno da nastupa u prestižnim koncertnim dvoranama u svojoj zemlji, ali i šire. Pored velikog broja nastupa, ostvaruje uspehe na brojnim takmičenjima. Godine 2013. Borealis je proglašen za kamerni ansambl godine na Christopher Rowland takmičenju RNCM. U ovoj godini, Kvartet je bio finalista takmičenja kamerne muzike Royal Overseas League, dok je nedavno kao ansambl sastavljen od mladih umetnika izabran za seriju koncerata Park Lane Group za sezonu 2014/2015.

Kvartet saksofona Borealis pokazuje veliko interesovanje za savremenu muziku i s uživanjem radi na proširivanju sopstvenog repertoara. Mnogi savremeni autori pišu dela za ovaj ansambl. Među njima su i Geri Karpenter, Tom Herold i Lusi Penkherst. Na turneji u Srbiji pored klasičnih dela za ovaj neobičan sastav će izvoditi i kompozicije s njihovog novog albuma The North.

SEVER / The North

Kvartet saksofona Borealis / Borealis Saxophone Quartet

Alastair Penman, sopran saksofon

Mélina Zéleniuc, alt saksofon

Gillian Blair, tenor saksofon

Daniel White, bariton saksofon

Program: savremena i klasična dela za kvartet saksofona

Novi Sad  - petak, 3. oktobar, Gradska kuća, 20h

Beograd – subota, 4. oktobar, UK Parobrod, 20h

Pančevo – nedelja, 5. oktobar, Kulturni centar, 19h


Ulaz je slobodan!

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.