Milena Dravić: Dragan se uspešno oporavlja

Izvor: Story, 27.Feb.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milena Dravić: Dragan se uspešno oporavlja

Na dan kada će u okviru našeg najvećeg filmskog festivala dobiti priznanje Beogradski pobednik, čuvena glumica govori o razlogu zbog kojeg uskoro kreće na put sa suprugom za kojeg kaže da se nakon operacije uspešno oporavlja

Milena Dravić, foto: Petar Đorđević

Za svaku sličnost pojedinih segmenata života proslavljene glumice Milene Dravić i filmskog festivala Fest mnogi bi rekli da nije slučajna. Na ovoj smotri brojnih dela sedme umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << za 43 godine postojanja prikazano je oko četiri hiljade filmova, a među njima mnogo onih koja i danas čuvaju od zaborava raskošni talenat ove naše filmske dive. Sve ono što je utkala u domaću kimematografiju prokrčilo joj je put ka još jednoj nagradi, Beogradskom pobedniku koji će joj za izuzetan doprinos sedmoj umetnosti biti uručen upravo na otvaranju Festa u Sava centru. Nakon toga, u novom zdanju Jugoslovenske kinoteke biće prikazan i filmski omaž umetnici koja je za više od pet i po decenija duge karijere stekla epitet jedne od omiljenih domaćih glumica. Na dan kada počinje Fest, naviru sećanja najpre na film Čovek nije tica,  Dušana Makavejeva iz 1965. godine iz kojeg je jedna scena poslužila kao fotografija za plakat ove manifestacije.

- Nisam nostalgična. Važno mi je čujem pozitivne reakcije publike iz celog regiona na račun te fotografije. Meni se dopada, iako nisam pozirala, dobro je ispala – počinje priču glumica, kojoj je gledanje filmova gotovo jednaka strast kao i igranje u njima.

Razgovarala: Jasmina Antonijević Milošević

Kompletan tekst sa Milenom Dravić pročitajte u novom, 493. broju magazina Story, koji možete pronaći na kioscima.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.