Legendarna Seka Sablić u ulozi godspođe Roze

Izvor: Story, 16.Okt.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarna Seka Sablić u ulozi godspođe Roze

Pozorišna predstava Gospođa Roza, koju je po istoimenom remek-delu Romana Garija režirao Stefan Sablić, odigraće se 19. oktobra 2014. u 20h u pozorištu Palace Šumadija na Banovom Brdu.

Priča se temelji na večitoj mržnji koja potiče od različitosti vere, rase, boje kože… Gospođa Roza je bivša prostitutka, Jevrejka koja je preživela Aušvic i koja posle Drugog svetskog rata pomaže devojkama koje se bave prostitucijom tako što prihvata njihovu decu. To radi iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << sama živi u bedi i bez novca, boreći se svakodnevno za hleb koji će im podeliti. Ne primećujući da radi nešto posebno, Roza završava svoj život, sa srcem ispunjenim ljubavlju za decu koju je podigla, a posebno za malog muslimana Momu u koga upire svoj poslednji pogled i snagu želeći da on postane dobar i častan čovek.

- Ova predstava igrana je na više scena u Srbiji i Hrvatskoj. To je priča o lepoti emocija na koju je savremeni čovek zaboravio. Drama, tragedija koja se prevazilazi toplinom ljudskih odnosa - rekao je o predstavi njen režiser, Stefan Sablić.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.