Lažeš Melita: Predstava koju ne smete propustiti

Izvor: Story, 09.Feb.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažeš Melita: Predstava koju ne smete propustiti

U subotu 13. februara u 17.00 sati u Malom pozorištu Duško Radović biće izvedeno 100. jubilarno izvođenje predstava za decu Lažeš Melita

Foto: Promo

Predstava je nastala po romanu Ivana Kušana po kome je 1984. godine snimljena hrvatska televizijska serija. Devojčica Melita kao i mnoga druga deca u njenom uzrastu voli da govori neistinu. Međutim, kada Melita uvidi kako bi izgledalo da se njene izmišljene priča ostvare, počinje da shvata na koji način >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << reči mogu da oblikuju stvarnost. Dramatizaciju je uradila Sena Đorović, a predstavu je režirao Bojan Đorđev. U predstavi igraju: Vladislava Đorđević, Jovo Maksić, Miloš Samolov, Marijana Vićentijević Badovinac, Dušica Sinobad, Nenad Radović, Sena Đorović i Čarni Đerić.

Inspirisan dečjom maštom Ivan Kušan je napisao roman za decu Lažeš Melita. To je priča o devojčici Meliti, „izmišljavici“, koja neumorno „izmišljava“ strašne događaje i izluđuje sve oko sebe: oca, majku, brata, drugove iz škole. Da bi je odvikli od ove „ružne“ navike, oni se udružuju da bi je osujetili u svakoj laži. Ceo poduhvat traje dok se ne obistini jedna od Melitinih najstrašnijih laži - da je medved napao psa. Suočena sa svojom maštom Melita uzvikuje: „Pa šta bi tata i Nenad uradili da sam izmislila da je... recimo, pao mesec, a?“

Da bismo usavršili svoje biće, mi moramo neprestano da razvijamo sve svoje sposobnosti, pa i maštu, što bi rekla mala Melita, moramo da izmišljamo - kako istinite, tako i lažne, pa i neverovatne događaje. Izmišljajmo sve što nam je po volji, kao da je Aristotel daleko, ili je već odavno gluv, samo pazimo dobro da ne povredimo nekoga i da ne srušimo mesec.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.