Kupujete TV? Birajte OLED!

Izvor: Mondo, 26.Nov.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupujete TV? Birajte OLED!

Ne, nisu sve crne iste, evo kako da odaberete najdublju i najizražajniju za svoj novi TV i zašto je to važno!

Svakome od nas desi se da, mučeni dilemama koje zadaje odabir savršene kombinacije za izlazak, posegnemo za nekim proverenim komadom, koji nas neće izneveriti. Crne salonke, kvalitetna tašna, dobar “vintage“ kaiš ili klasičan kroj Leviski jednostavno nikada neće odoleti zubu vremena.

Međutim, bez obzira na to koji je modni komad u pitanju, jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << boja uspešno dominira iz epohe u epohu, diktira trendove, odoleva svim promenama koje vreme nosi i unosi dozu luksuza i mistike. Crna boja uvek je bila simbol za klasiku, prefinjenost, eleganciju i luksuz, bez obzira na to da li krasi malu klasičnu haljinu Odri Hepbern, najnoviji sportski automobil ili čak kulinarski specijalitet kao što je kavijar, doprinoseći njegovom skupocenom izgledu i bogatom ukusu. Jednostavno, ova boja ostavlja snažan utisak, unoseći kontrast u našu svakodnevicu.

Međutim, da li ste ikad razmišljali o uticaju koji crna boja ima na kvalitet slike koju emituje naš televizor? Šta je to što čini svaku boju na ekranu toliko izraženom, jasnom i živopisnom? Mnoge kompanije koje proizvode televizore odavno su otkrile značaj koji crna boja, ne samo za dizajn, već upravo za emitovanje savršeno kvalitetne slike, jer predstavlja najbolju podlogu za ostale boje. Ovo je postao važan faktor u tehnologiji izrade ekrana, koji je i kompanija LG Electronics uspešno razvila i primenila na svojim jedinstvenim OLED televizorima.

Svemirski OLED doživljaj

U to koliko je "jaka" LG OLED crna boja imali smo priliku da se lično uverimo na &a href="

Savršena crna boja na #LG #OLED TV-u! Više na www.mondo.rs/MobIT #TV #OledTv #PerfectBlack #Black

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on Nov 26, 2015 at 3:47am PST

" target="_blank">IFA sajmu u Berlinu. Tom prilikom LG je na posebno upriličenoj konferenciji za novinare potpuno zamračio ogromu kupolu u kojoj su se nalazila 64 povezana LG OLED ekrana prikazujući putovanje svemirom, mlečni put i kosmos - na momenat smo zaista pomislili da smo tamo!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.