Kupio Google.com za 12 dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Okt.2015, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupio Google.com za 12 dolara

Google.com je na trenutak imao novog vlasnika. Bivši radnik kompanije Google Senmaj Ved rekao je da je u utorak uspešno kupio najposećeniji veb-sajt na internetu – po ceni od samo 12 dolara!

Svako ko je ikada pokušao da kupi sajt upoznat je sa time koliko je teško naći dobro .com ime.

Malo je reći da se Senmaju Vedu, bivšem radniku Google-a, sreća nasmešila u utorak, kada je uspeo da kupi jedan od najprepoznatljivijih domena na internetu – Google.com – ali ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << za milijarde ili milione, već za 12 dolara!

Ved je primio mejl od dve automatizovane Google-ove adrese, koje su, kako kaže, dalja indikacija da je on uspeo u svojoj kupovini.

Rekao je da je ranije koristio „Google-ove domene“ da bi kupio i registrovao imena za veb-sajtove, ali da nije nikada primio mejl od adresa koje je kupio.

Njegovo posedovanje adrese Google.com, doduše, nije dugo trajalo. Ved tužno kaže da je ubrzo primio obaveštenje da je njegov nalog otkazan.

Google je očigledno bio u stanju da brzo i uspešno povrati svoju adresu Google.com jer, naravno, poseduje Google domen.

Nejasno je upravo to što je Vedova kupovina uopšte bila moguća i on je rekao za CNET da „Google“ to istražuje.

U Google-u su odbili da komentarišu ovu priču.

Izvor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.