Izvor: Story, 26.Mar.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kornjačin oklop – novi frizerski trend

Ombre stil prelivao se vlasima tokom čitave 2013, zatim ga je zamenio magični baleaž, koji je bio pravi bum tokom 2014, a naše stručne saradnice predstavljaju vam najveći hit ove godine – tehniku ekaj

Baleaž je imitacija odsjaja sunca u kosi, popularno nazvan i surferska kosa ili poljubac sunca. Na početku 2015. crvenim tepihom na dodeli Oskara dominirao je ekaj (ecaille). Glumice, pevačice i manekenke, poput Dženifer Lopez, Bijonse, Džesike Bil, Sare >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Džesike Parker, Džesike Albe, Žizel Bundšen i mnogih drugih, prošetale su glamurozne toalete i raskošne kose i pokazale svetu nov trend koji će biti mejnstrim ove godine.

Nežni karamel-zlatni tonovi čine ekaj bogatijim od baleaža. Ova tehnika je tamnija verzija baleaža, pramenovi su izrazito zlatni, osnovna boja je tamna, bogata, topla i sve je svetlucavo i sjajno. Ekaj je prvi predstavio poznati britanski kolorista Džo Hensford na londonskoj Nedelji mode. Odmah potom koloristi su počeli da ga promovišu u Parizu i Njujorku. Od ombre tehnike nasleđeni su svetliji krajevi, a od baleaža prirodni, neuredni raspored pramenova. Prelivi idu od toplih karamel tonova do intenzivno zlatnih koji se pri svetlosti reflektuju i ostavljaju utisak kao da vam je neko prosuo zlatnu prašinu po kosi. Sveukupno, ovo daje izgled multidimenzionirane boje, a vlasi deluju mnogo zdravije i sjajnije.

PRAĆENJE TRENDOVA

Tehnike se usavršavaju i napreduju, a ovaj stil učiniće da vaš ten uvek izgleda sveže, pa šminku možete da svedete na minimum. Ako vam je potrebna jaka šminka po danu da biste istakle crte lica, to znači da vam boja kose ne odgovara. Ekaj zlatna ističe prirodnu boju vašeg tena i daje vam na svežini. Upravo to je ono što nam treba posle duge zime. Setite se kako smo sebi uvek lepši leti kada koža upije sunce, tako je i sa kosom.

ODABERITE TON

Budite oprezni, tehnika je nova i u svetu tek počinje da se radi. Najbolje je da se prepustite frizeru kome verujete i da prvo s njim porazgovarate. Takođe, iskreno, frizeri najviše vole da im donesete sliku onoga što želite. Tražite tamniji koren i svetlije pramenove. Uokvirite lice svetlim ili tamnim pramenovima, u zavisnosti od toga koji vam više prijaju. Ukoliko imate veoma svetao i bled ten, tražite zlatne prelive, ako imate maslinast ili ružičast, odaberite karamel ili sivkasto-bež tonove kojima ćete preliti pramenove. Ecaille u prevodu znači krljušt ili kornjačin oklop. Naziv je takođe vezan za starinske braon češljeve koji su se prelivali u svim braon-zlatnim nijansama, a izrađivani su od kornjačevine. To su tople braon nijanse meda i ćilibara, kao i svi tonovi zlata – od boje starog zlata do zlatne prašine.

KAKO OSENČITI PLAVU KOSU?

Odgovor nam daje novopečena mama Blejk Lajvli, koja je kao osveženje posle porođaja predstavila novu boju kose. Svoju plavu mat boju zamenila je zlatnom s nekoliko bebi-plavih pramenova da bi se dobio osećaj dubine i dimenzije na kosi. Ovu novu tehniku nosi i trendseterka Kloi Kardašijan. Ona je svoju savršeno osenčenu kosu baleaž tehnikom zamenila ekaj zlatnim pramenovima. Kakav god stav imali o njoj ili rijaliti šou-programu koji je proslavio sestre Kardašijan, moramo priznati da one oko sebe imaju crème de la crème svetskih stilista, šminkera, kolorista, frizera i da na tom polju definitivno postavljaju nove trendove.

Pišu: Srna & Sofija

Hair Studio Prostor

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.