Katarina Rašić: Želim drugo dete

Izvor: Story, 03.Maj.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katarina Rašić: Želim drugo dete

Pevačica Katarina Rašić boravila je poslednjih sedam meseci u Turskoj zbog košarkaškog angažmana svog supruga Aleksandra, a po povratku u Srbiju sa ćerkom Julijom, otkriva da ima velike planove, kao i da bi volela ponovo da se ostvari u ulozi majke

Foto: Petar Đorđević, Luka Šarac

Pop pevačica Katarina Rašić (37) nedavno se sa ćerkicom Julijom (2,5) vratila u Beograd iz Konje gde je živela poslednjih sedam meseci. Otkad je njen suprug, košarkaš Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Rašić (31) počeo da igra u tamošnjem klubu, cela porodica preselila se u Tursku.

- Prošlo je i tih sedam meseci iako smo mislili da nikada neće. Konja je potpuno drugačija od svih gradova u kojima smo dosad živeli. S obzirom na to da smo imali stan na samoj periferiji, bilo nam je veoma komplikovano da odlazimo u centar grada, pa smo vrlo retko napuštali kompleks u kom smo bili smešteni. U Turskoj su naselja građena tako da su zgrade veoma blizu jedna drugoj, a naš stambeni kompleks imao je i rampu sa čuvarima pa ste morali da najavljujete svoje goste. Sve je smešteno u tom centru, lepi parkovi, fontane i naprosto nije bilo potrebe da izlazimo odatle – priča Katarina koja je navikla na mnogobrojne obaveze, pa joj zbog toga miran život u Konji u početku nije prijao. Zato je odlučila da se posveti kulinarstvu i usavršila je veštinu spremanja hrane do perfekcije, tako da uskoro planira da objavi knjigu recepata kako za slana, tako i za slatka jela.

- U kompleksu u kom smo mi živeli borave svi stranci iz košarkaškog kluba u kom Aleksandar i dalje igra jer čeka kraj sezone da bi se i on vratio u Beograd. Juca i ja tokom dana uglavnom smo bile same i družile smo se s jednom porodicom iz Amerike. Oni imaju ćerkice sličnog godišta kao i naša Julija pa su se baš lepo igrale zajedno. Volela je da s njima provodi vreme napolju. S obzirom na to da je Juca išla u vrtić, imala je ustaljen ritam koji se sada poremetio, ali navići će se i na život u Beogradu. Ipak, drago mi je zbog toga što je s drugarima iz obdaništa naučila turski. Preslatka je devojčica koja sa samo dve i po godine govori strani jezik koji njeni roditelji ne znaju. 

Iako mnogi veruju da naši sportisti u inostranstvu žive veoma uzbudljiv život, Kaća otkriva da je njihova svakodnevica bila daleko mirnija.

- Konja je najveći muslimanski centar u Turskoj u kome žive po totalno drugačijim pravilima, previše su konzervativni i tradicionalni. Tamo i ne postoje mesta na koja bismo Saša i ja mogli da izađemo na romantičnu večeru ili nešto slično. Ali, kada nam je moja mama došla u posetu, otišli smo nekoliko puta u bioskop. I ovog puta našla sam dragu prijateljicu. Ona je inače iz Istanbula, a u Konji je živela jer joj je muž igrao za taj klub. Baš se vezala za Juliju i mene i kada god su momci bili na gostovanju, nas tri bile smo zajedno. U svakom gradu gde je Saša igrao imala sam drugaricu s kojom sam i dan-danas u kontaktu.

Katarina i Aleksandar proslaviće ovog jula osmu godinu braka. Oni su se nakon jednogodišnje veze zakleli jedno drugom na večnu ljubav, a za tri meseca obeležiće na poseban način taj njihov važan datum.

- Planiramo da tog datuma krstimo Juliju. Razmišljali smo kad bi bilo idealno to da uradimo i shvatili smo da bi nam oboma značilo da to bude 28. jula. Biće divno, okupićemo porodicu, prijatelje i lepo ćemo se družiti – priča Kaća i otkriva koliko su ona i njen suprug sada drugačiji u odnosu na to kakvi su bili kada su započeli romansu.

- Dosta smo se promenili. Mnogo toga smo prošli, razišli smo se na neko vreme, a onda smo dobili Juliju i sada je sve lepše, stabilnije i opuštenije. Naučili smo mnogo toga za poslednjih devet godina. Veoma smo upućeni jedno na drugo. Otkad smo dobili ćerku postali smo veseliji i svaki dan nam je srećan.

Pevačica je danas izuzetno zadovoljna jer se ostvarila potpuno na svim životnim poljima, a ona i njen suprug žarko žele da drugi put postanu roditelji.

- Razmišljamo o drugom detetu od trenutka kada se Julija rodila. Želimo da se to dogodi, radimo na tome i čekamo. Ne žuri nam se kao s Julijom, sada smo mnogo opušteniji – iskrena je Kaća, koja dodaje da uživa u svakom trenutku koji provede sa svojom naslednicom.

- Julija je sada prava devojčica, ima dve i po godine i razume sve što joj se govori. Prošli smo neke dečje faze za koje sam mislila da se nikada neće završiti i uživamo. Ona je sada samostalnija, želi sama da jede, oblači se, pere zube... To će mi mnogo pomoći kada druga beba dođe na svet. 

Dolazak u Srbiju za Katarinu znači i povratak na muzičku scenu pa tako ovih dana promoviše singl Staklo.

- Krajem prošlog leta objavila sam na kompilaciji City recordsa jednu pesmu, ali pošto sam morala da putujem u Konju, nisam stigla da je promovišem. Sigurna sam da će je sada čuti mnogo više ljudi nakon što sam je izvela u šou-programu Ivana Ivanovića – zaključuje Katarina.

Piše: Ksenija Konić

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.