KAKAV GEST: BESPLATNO vas ulepšava za maturu

Izvor: Mondo, 05.Maj.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKAV GEST: BESPLATNO vas ulepšava za maturu

Dizajnerka Nevena Kragić odlučila je da pokloni haljinu za maturu devojci koja nema novca da je kupi. Ovoj divnoj akciji priključilo se još ljudi, pa sada na besplatnom ulepšavanju devojaka radi čitav tim!

Foto: MONDO, Stefan Stojanović

Tragom priče na drušvenim mrežama o dizajnerki Neveni Kragić koja maturantkinji poklanja haljinu, kontaktirali smo je da saznamo o kakvoj je akciji reč.

"Mojoj želji da poklonim haljinu je prethodio sličan gest >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << - naime, Galina Đorđević iz Budve je ponudila besplatan tretman noktiju maturantkinji koja to ne može sebi priuštiti, a moja mlađa sestra Jelena Kragić je to vrlo rado nastavila, i ponudila isti poklon. U tom momentu sam, pre svega, bila sam jako ponosna na sestru i inspirisana da uradim nešto slično. S obzirom na to da sam dizajner i da je haljina možda najbitnija stvar za taj dan, nisam oklevala da istu ponudim. Objavom statusa na Facebooku, na moju veliku radost, puno njih se uključilo i ponudilo svoje usluge. Frizura, šminka, cipele, fotografija, pa i lepši osmeh koji će nekome pokloniti stomatolog", rekla nam je Nevena.

"Interesovanje za akciju je preraslo prvobitnu želju, pa samim tim ovo ima dobru polaznu tačku da se nastavi kao tradicija, praksa... da svake godine ponudim/o isto, ali daleko organizovanije i posvećenije".

Iako je Jelena na društvenim mrežama apelovala da se devojke jave, svesna je toga da će onima kojima je to najpotrebnije verovatno biti neprijatno da zatraže nešto besplatno.

"Jedini problem koji se javlja je taj, što se maturantkinja kojoj je to najpotrebnije sama neće javiti, da će joj ovo može izgledati kao uvreda, degradacija... Zbog toga sam zamolila ljude da preporuče one kojima je to potrebno, kako bi sve bilo manje neprijatno".

I akcija je uspela, Nevena je odlučila kome će pokloniti svoju haljinu. "Curicu smo našli, ali ne želim da navodim njeno ime, iz razloga o kojima sam govorila. Dovoljno je reći samo da sve ide na pravu adresu. Devojka ima prosek 5,00 u školi, izuzetno je skromna i zaista neko ko zaslužuje poseban tretman za taj dan".

Nakon što je Nevena na društvenim mrežama promovisala svoju akciju, javilo se još zainteresovanih da maturantkinjama koje nemaju novac, ulepšaju taj poseban dan. Tako, osim Nevene, njena sestra Jelena poklanja besplatan manikir, Danijela Biškup cipele, Jelena Grković i Marija Stanković nakit, Vesna Leibowitz i Milena Grahovac šminku, Ivana Đerković frizuru, Brankica Paunković će besplatno fotografisati, a stomatolog Aleksandra Filipović će nekome srediti osmeh. “Pošto se uključilo toliko ljudi, verujem da ćemo moći da usrećimo nekoliko maturantkinja nekim od tretmana”.

Ova odlična akcija za sada je ograničena samo na Niš, i to iz vrlo opravdanih razloga. "Ograničeno je samo na Niš zbog neophodnog fizičkog prisustva osobe, a to znači da bi one morale da plate kako bi iz drugog grada došle u Niš. Konkretno u mom slučaju, morala bi češće da dolazi na probu haljine jer se radi po njenoj želji i meri".

Na kraju, Nevena ima jednu vrlo važnu poruku:

"Volela bih da se ova ideja sprovede u više gradova, i ovim gestom pozivam kolege da se uključe. Matura nije najveći problem našeg društva, ali učiniti nekoga srećnijim iz kojeg god razloga - menja samo društvo".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.