Jolanta Delibozova Joli: Nasmejana sam uprkos porodičnoj tragediji

Izvor: Story, 27.Sep.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jolanta Delibozova Joli: Nasmejana sam uprkos porodičnoj tragediji

Harizmatična bugarska violončelistkinja Jolanta Delibozova Joli ekskluzivno za magazin Story govori kako je uspela da zadrži osmeh na licu iako je pre deset meseci izgubila supruga i opisuje na koji način je naučila da bude srećna

Jolanta Delibozova, foto: Promo

Dan simpatične bugarske kuvarice Jolante Delibozove Joli (46), koju imamo priliku da gledamo na kanalu 24 Kitchen u emisiji Jolina domaća kuhinja, najčešće počinje ispijanjem espresa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << nakon čega odlazi u koncertnu salu Sofijske filharmonije. Tamo ne ide zbog kuvanja, već da bi kao diplomirani muzičar na violončelu odsvirala tonove koji upotpunjuju kompozicije Simfonijskog orkestra s kojim je proputovala svet. Kada dođe kući, posvećuje se svom kulinarskom blogu, na kom svoje sunarodnice savetuje kako da pametno kuvaju i žive bolje. S ovom izuzetnom ženom sreli smo se u jedan od restorana u centru grada gde joj nije bilo teško da započne razgovor na različite teme, ali i da sa zadovoljstvom prihvati da se fotografiše sa svakim ko je zamoli. Tokom druženja saznali smo da privatno najviše voli da jede morske plodove i sluša džez. Iako nije ljubitelj slatkiša, obožava da priprema deserte i smatra da pravljenje poslastica čoveku ostavlja najviše prostora da bude maštovit. Uz sve to ona je i posvećena majka sinu Canku (22), koji se bavi novinarstvom, i s kojim najradije komentariše šta bi to još mogla da uradi kako bi svoju svakodnevicu učinila što kvalitetnijom i sadržajnijom.

- Ja sam po prirodi veoma energična žena. Mnogo volim da se smejem i radujem se životu kao takvom. Oni koji provode vreme sa mnom, znaju da sam uvek raspoložena za druženje - govori umetnica kose boje lešnika. Ona u sebi čuva mnogo pozitivnog razmišljanja koje joj je pomoglo da prevaziđe porodičnu tragediju od pre deset meseci kada je izgubila svog životnog pratioca.

- Moj suprug, koji se zvao isto kao i naš sin Canko, iznenada je preminuo i trenutno pokušavam da se vratim na normalan životni kolosek. Takve stvari nateraju vas da dobro razmislite o svemu što se dešava oko vas, ali ja ne dozvoljavam sebi da upadne u stanje melanholije. Život je nepredvidiv i zato je ispred čoveka zadatak da mobiliše svaki deo sebe kako bi bio još jači. Moj suprug najviše je voleo kada se smejem i da je živ, sigurna sam da nikako ne bi voleo da izgubim ovaj osmeh - kaže Joli i priseća se još jednog člana svoje porodice kao glavnog krivca za njenu ljubav prema kulinarstvu.

- Moja baka bila je sjajna kuvarica i od nje sam naučila kulinarsku abecedu. Znam da ona sada sedi na nekom oblačku iznad nas i mnogo je srećna zbog toga što se bavim kuvanjem - komentariše ova violončelistkinja s kojom smo se sastali u pešačkoj zoni naše prestonice, gde je ona sa ekipom srpskih predstavnika kanala 24 Kitchen bezbrižno šetala i radovala se činjenici što su obožavaoci koje ima u našoj zemlji izrazili želju da dođe u Srbiju.

- U Beograd sam proteklih godina dolazila zbog nastupa sa Filharmonijom. Mislim da sam kao turista vašu prestonicu poslednji put posetila pre deset godina. Sada vidim da je grad za to vreme potpuno procvetao, prepun je života i srećnih ljudi. Više nije primetno sivilo koje je postojalo zbog ratova kojima je ovo podneblje bilo zahvaćeno – zaključuje ova interesantna dama koja nam je na kraju razgovora poručila da su glavni sastojci svakog recepta ljubav i kreativnost.

Piše: Stefan Tošović

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.