Izum koji je oduševio roditelje (VIDEO)

Izvor: Mondo, 26.Jun.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izum koji je oduševio roditelje (VIDEO)

Kupanje bebe ponekad je prava muka za roditelje, a to naročito teško pada ženama koje su imale carski rez ili inače imaju bolove u leđima. Upravo zbog toga, izumljena je stolica za kupanje beba, da mame ne moraju da se sagnu.

Foto: Instagram/charlichair_bath_shower_chair

Majka troje dece Merej Jasa iz Sidneja, smislila je kako da kupanje bebe bude manje stresno i naprono za roditelje, a rešenje CharliChair stolica za kupanje dece.

"Kada sam rodila treće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dete, ćerku Čarli-Rouz, bila je prilično teška, zbog čega mi je bilo jako iscrpljujuće da je okupam", rekla je gospođa Jasa.

"Uglavnom bih čekala supruga da mi pomogne u tome, ali u nekim situacijama to je bilo nemoguće. Otišla sam u prodavnicu za decu i pitala da li imaju nešto što će mi pomoći da ne moram da je držim dok je kupam, ali bezmalo su mi se nasmejali u lice".

Tada je shvatila da treba da napravi novi proizvod, a njen suprug je nacrtao stolicu kako bi svoju ideju ostvarili.

Njih dvoje su napravili pet prototipova u saradnji sa inženjerima kako bi došli do najboljeg rešenja, pre nego što su dečjim prodavnicama ponudili svoj izum.

"Mame su bile presrećne. Jedna dama koja je inače u invalidskim kolicima je bukvalno plakala i zahvaljivala nam", priča Jasa. "Želimo da pokažemo roditeljima da ne moraju više da se muče. Svakoj mami to predstavlja muku, a ne mora da bude tako".

Inače, stolica je napravljena tako da je visoka, da roditeji ne bi morali da se saginju, a napravljeni su i sigurnosni pojasevi koji sprečavaju da dete ispadne iz stolice. Namenjena je deci do tri godine.

Jedan biznismen je ovom paru ponudio investiciju od 200.000 dolara za njihov izum, a gospođa Jasa je prvu stolicu poslala nikom drugom do Kim Kardašijan i Kanijeu Vestu.

Stolica koja košta oko 125 dolara prodaje se u Americi, Kanadi, Evropi, od nedavno u Španiji, Portugalu, Italiji.



Izvor: YouTube

Roditelji, šta mislite o ovom izumu?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.