Italijanski princ soul i džez muzike: Mario Biondi nastupa u Beogradu

Izvor: Story, 03.Feb.2016, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski princ soul i džez muzike: Mario Biondi nastupa u Beogradu

Mario Biondi, najtamniji glas „čizme“ i sada već svetska soul – džez ikona, osvežio je mejnstrim scenu i vratio nas u vreme starih džez i ritam i soul izvođača, mešajući ove i druge srodne žanrove na sebi svojstven način.

Foto: promo

Kada se spomene italijanska muzika, prvo na šta pomislite je sigurno italijanski pop, Sanremo i izvođači poput Erosa, Ticijana, Laure ili Ane. Druga misao su sigurno italijanski klasičari. Ipak, jedno ime >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << sa ovih vatrenih prostora, odjeknulo je svetskom muzičkom scenom, a ne pripada nijednom od gore navedenih muzičkih žanrova.

Biondijev vokal često porede sa Beri Vajtom, a on u šali najčešće skromno odgovori:

- Obožavam Berija. Ali nikada mu niko neće biti ravan. Ja nisam Beri Vajt, samo sam Very White

On će 9. i 10. marta održati dva intimna koncerta u Beogradu, u organizaciji kluba Bitefartcafe, a u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu. Svoju popularnost među našom publikom već je dokazao pre godinu i po dana, gostujući kao najveća zvezda prvog izdanja Musicology festivala.

Njegov dubok i topao vokal osvojio je posetioce festivala na Kalemegdanu, koji su tražili da organizator obeća da će užitak ubrzo ponoviti. Za njegov povratak su naročito bile zainteresovane dame, na koje ovaj nežni džin, baršunastog glasa, izgleda ima poseban uticaj.

Mario Biondi je u međuvremenu snimio nov album, pod imenom Beyond, sa koga se već izdvojilo nekoliko pesama i koji će premijerno predstaviti svojoj publici u Srbiji, na ova dva koncerta. Osim novih pesama, publika će uživati i u dobro poznatim hitovima sa prethodnih albuma, kao što su: This is what you are, What have you done to me, Shine on i Deep space.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i ddtickets, kao i u Novom klubu Bitefartcafe, na adresi Mitropolita Petra 8. Promotivna cena karte je 1500 dinara.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.