IZNENAĐENJE Ove 4 stvari povećavaju apetit

Izvor: 24sata, 31.Okt.2014, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZNENAĐENJE Ove 4 stvari povećavaju apetit

Neispavanost, nedostatak energije i hormonalna neuravnoteženost nisu jedini uzročnici velike gladi. Na povećani apetit utiču i ove neočekivane stvari s kojima se verovatno susrećete u svakodnevnom životu i radu.

1. Biljni dodaci i suplementi prehrani

Uzimanje suplemenata u praškastom obliku dobar je način da zadovoljite dnevne potrebe za vitaminima, mineralima i drugim važnim nutrijentima kada to ne možete ostvariti putem hrane. No, kod nekih ljudi ti >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << vitaminski dodaci mogu povećati želju za hranom. Stoga, ako se spremate da uzmete neki novi suplement ili homeopatski dodatak, svakako pripazite na svoje fizičke reakcije i prilagodite unos hrane stvarnim potrebama.

2. Lekovi

Svaka osoba drugačije reaguje na uzimanje lekova. Ipak, neka istraživanja su pokazala da je uzimanje tableta za depresiju povezano s povećanjem apetita kod većeg broja ljudi. Iako je vaše fizičko i mentalno zdravlje važnije od nekoliko kilograma viška, svakako upozorite lekara na ovu činjenicu jer bi vas isti mogao prebaciti na drugi lek s manje sličnih nuspojava.

3. Promena režima vežbanja

Kombinovanje različitih tipova vježbanja i sportskih aktivnosti odličan je način da održite zanimanje za držanje top forme. Međutim ako se prebacujete s jednog režima vežbanja na drugi, isprva bi mogli osetiti povećanu želju za hranom. Ne brinite, reč je samo o privremenoj pojavi – na ovaj način vaše se telo sprema za nove izazove i opterećenja. Najbolje bi bilo da pišete dnevnik vežbanja i unosa hrane koji će pokazati koliko kalorija unosite i trošite tijekom dana.

4. Hladnoća

Jeste li primetili da ste s dolaskom hladnijeg vremena počeli da jedete više? Ovo je evolucijski impuls koji vam osigurava stvaranje zaliha energije, te prirodni način grejanja tela. No, na gojenje utiču i druga pomagala koja oponašaju zimu poput klima uređaja. Kada je telo izloženo ekstremnoj toplini, mozak nije zainteresovan za unos nove energije, i obrnuto.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.