Hrabre i uspešne: Zvezde koje su se izborile sa opakom bolešću

Izvor: Story, 24.Nov.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabre i uspešne: Zvezde koje su se izborile sa opakom bolešću

Anoreksija, odnosno odbijanje hrane koje može dovesti do ogromnog gubitka težine, praćenog hormonskim poremećajima, prvenstveno je bolest devojčica u adolescentskom uzrastu.

Foto: Profimedia

Psiholozi smatraju da je ova bolest simptom psiholoških problema, da često može biti način da devojčice manipulišu roditeljima, ali i način da pokažu da ih nešto ozbiljno muči. Stručnjaci nisu sigurni šta tačno izaziva ovu bolest, ali neki teoretičari tvrde da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << ona posledica podsvesnog straha od sazrevanja.

Predstavljamo vam zvezde koje su upornošću pobedile ovu opaku bolest!

1. Kristina Riči

Zvezda serije Porodica Adams nakon duge borbe uspela je da nadvlada anoreksiju. Ona je za svoju bolest okrivila trendove i televizuju koja servira pogrešene ideale ženske lepote.

2. Keli Klarkson

Keli je imala poremećeaje sa hranom u svom tinejdž dobu kada su je prijatelji vređali da je isuviše gojazna, nakon čega je ona krenula na veoma rigorozne dijete i time vrlo ugrozila svoje zdravlje. Nakon regulisanja ishrane Keli je pobedila u Američkom Idolu u postala jedna od najpoznatijih pevačica tog regiona.

3 . Ešli Simpson

Mlađa sestra Džesike Simpson oduvek je bila veoma mršava, no ona je dugo negirala svoje probleme sa ishranom. Ešli se borila sa anoreksijom već sa svojih 11 godina, a danas iako je pobedila ovu bolest ona i dalje izgleda mršavo.

4. Džesika Alba

I ova poznata holivudska diva je imala probleme sa anoreksijom.  Džesika je javno priznala da se zaista zabrinula za svoje zdravlje kada je spala na svega 45 kg. Od tog momenata je potražila lekarsku pomoć i zauvek pobedila anoreksiju.

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.