Gabi Novak: Deca mi ne dopuštaju da budem slaba

Izvor: Story, 28.Nov.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabi Novak: Deca mi ne dopuštaju da budem slaba

Dva i po meseca pošto ju je zauvek napustio voljeni muž i legendarni kantautor Arsen Dedić, hrvatska pevačica Gabi Novak priznaje da je zahvalna svojim potomcima zato što joj daju snagu da prevaziđe bol

Arsen Dedić i Gabi Novak, foto: Story press

Druge večeri RetrOpatijskog festivala, koji je prethodnog vikenda održan u Opatiji u cilju da promoviše evergrin kulturu, nastupila je hrvatska muzička diva Gabi Novak (79). Odmah nakon toga počela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << pripreme za još jedan koncert, pošto će drugog decembra biti specijalna gošća na nastupu mladog i talentovanog kolege Marka Tolje. To znači da je priznata regionalna umetnica prikupila snagu da se vrati svojoj ljubavi, muzici, iako je pre dva i po meseca izgubila svoju najveću životnu ljubav. Otkako ju je 17. avgusta napustio suprug Arsen Dedić, umetnik koji je zadužio generacije svojim pesmama, Gabi tiho proživljava bol za čovekom s kojim je disala gotovo pola veka. S obzirom na to da su joj rane još uvek sveže, nije joj jednostavno da o tome govori, ali u razgovoru za hrvatski Story, uoči spomenutih muzičkih nastupa, otkrila je šta joj daje polet i veru da nastavi tamo gde su Arsen i ona stali.

- Kako se kaže, godine nisu važne, bitna je čovekova unutrašnja snaga, volja, ljubav koju čuvam da bih što duže trajala isključivo zbog svoje dece, Matije, Marine i Lu, koji mi daju vetar u leđa i ne dopuštaju da dođem u bilo kakve trenutke slabosti. Na tome sam im zahvalna. I uvek pored sebe imam ljude kojima čvrsto verujem, za koje osećam da mi daju sve od sebe, a ja isto činim za njih – govori Gabi.

Iako su joj rane zbog Arsenove smrti još sveže, pevačica sebi ne dozvoljava da bude žrtva depresije i letargije, već ostavlja utisak snažne i vitalne osobe. Ima skoro 80 godina, a omiljena je među kolegama i poznata kao brižna majka i baka. Raduje se saradnji s mladima, zbog čega je, između ostalog, s radošću prihvatila poziv kolege Marka Tolje.

- Imam dosta godina, ali mislim da sam, barem duhom, a i glasom mlada. Postoji jedan mali broj mlađih ljudi koji imaju potrebu za tim da slušaju starije. Hoće da razgovaraju i traže savet, čak i privatnog karaktera. Čini mi se da ih privlači i Arsenov pristup u pisanju, s obzirom na to da mi je on napisao gotovo sve tekstove. Pitali su svojevremeno i Arsena za savete. Drago mi je što ima takvih mladih ljudi, to su oni koji ne prihvataju banalnosti u današnjoj muzici. Sva ta druženja i saradnja s njima ulivaju mi nadu da će se nekad pokazati rezultat da se u muzici progovara malo ozbiljnijim jezikom i melodijom, iako je reč o zabavnom žanru – smatra umetnica koja je još na početku svoje karijere imala ponudu da peva na zapadnom tržištu, ali nikada je nije prihvatila.

Sve ono što trenutno radi, samo je uvertira za događaj koji s velikim uzbuđenjem planira. Reč je koncertu u čast njenog pokojnog supruga.

- Postoje razgovori i planovi, neki su i nastavak saradnji koje je još Arsen dogovarao, pa sam odlučila da se i to ostvari. Zasad mogu reći samo to da se sve te ideje i planovi odnose na 2016. godinu – zaključuje Gabi.

Piše: Stefan Tošović

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.