Filmska priča koja nikog neće ostaviti ravnodušnim uskoro stiže u bioskope! (VIDEO)

Izvor: Story, 22.Dec.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska priča koja nikog neće ostaviti ravnodušnim uskoro stiže u bioskope! (VIDEO)

Reditelj Slobodan Skerlić je preneo na veliko platno živu i tešku ljudsku dramu Top je bio vreo pisca Vladimira Kecmanovića, koja prikazuje ljudsko u svoj svojoj složenosti...

Foto: Promo

Gorko iskrena, potresna priča koja nas podseća na događaje koji su se desili u zemlji koja kao takva više ne postoji, bioskopska publika širom Srbije biće u prilici da gleda od 15. januara 2015. godine. U fokusu novog filma Slobodana Skerlića su gradski civili >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << u ratu koji strepe od topovskih granata, a najviše od lokalnih uniformisanih branilaca grada Sarajeva. Ratne strahote se sagledavaju iz vizure dva dečaka (Stanislav Ručnov i Muhamed Dupovac). Mladi glavni junaci ispredaju izuzetnu i saosećajnu priču o gubitku, odrastanju u opkoljenom Sarajevu, prvoj zapaljenoj cigareti, milosrđu, moralnosti i hrabrosti.

Skerlićev film o ljudima koje je rat i zatekao i zakovao u gradskoj stambenoj zgradi u kojoj su, koliko do juče, prilično mirno i prilično sirotinjski živeli, nagrađen je na brojnim filmskim festivalima u proteklih godinu dana.

Produkcijski (koprodukcija Srbija-Republika Srpska, BIH) Top je bio vreo je ozbiljno dizajniran ratni film, sa svim neophodnim efektima, sa odličnim izborom glumaca, izvrsnom atmosferskom fotografijom Dušana Joksimovića, scenografijom (Kiril Spaseski) i kostimografijom (Tatjana Radišić). Na gledaocima ostaje da od 15. januara donesu sud da li je osnovna ideja vodilja režisera Skerlića dijametralno suprotna od onoga što je naš mladi pisac Kecmanović romanom rekao i poručio.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.