Film Sjene premijerno u Domu omladine (VIDEO)

Izvor: Story, 21.Nov.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Sjene premijerno u Domu omladine (VIDEO)

Premijera filma koji je ujedno i master rad Miloša Ljubomirovića na Fakultetu dramskih umetnosti, biće održana u utorak, 25. novembra, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Sjene, foto: Promo

Premijera filma Sjene, master rad Miloša Ljubomirovića na Fakultetu dramskih umetnosti - smer  Filmska i TV produkcija – biće održana u utorak, 25. novembra, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Pored premijere, biće održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << i tribina o ideologiji Mlade Bosne na kojoj će govornici biti istoričar Čedomir Antić, književnik Muharem Bazdulj, scenarista Srđan Banović, producent i reditelj Miloš Ljubomirović.

Moderator je profesor FDU i mentor master rada mr Radenko Ranković. Početak dodađaja je u 20 časova. Ulaz je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesta putem sajta www.filmsjene.rs ili mejla kontakt@filmsjene.rs.

Projekat Sjene od početka realizacije ima ambiciju da bude više od studentskog filma, kojim će se na pravi način dati doprinos obeležavanju stogodišnjice Sarajevskog atentata i početka Prvog svetskog rata. Sjajnu glumačku ekipu čine Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Dragan Petrović Pele, Aleksandar Radojičić i Luka Mijatović.

Film je snimljen uz ogroman napor i entuzijazam kao i veliku pomoć šire društvene zajednice donacijama preko sajta Kikstarter, uplatama na račun u banci i PayPal-u, prodajom majica i organizacijom donatorske večeri. Komisija na Fakultetu dramskih umetnosti ocenila je Ljubomirevićev master rad ocenom 10.

Težište filma je na austrijskom čuvaru češke nacionalnosti, Františelu Leblu i jednoj njegovoj neprospavanoj noći posle Velikog rata, tokom koje evocira uspomene na boravak Mladobosanaca u Terezinu.  Prisećanja na mučenja u kojima je učestvovao u periodu od skoro 4 godine boravka Gavrila Principa i drugova u tamnici Terezin i razgovore Principa sa psihijatrom Papenhajmom u Leblu stvaraju osećaj krivice koji ga polako odvlači u stanje u kojem se teško razgraničava stvarnost od fikcije. Svakim događejem koji izranja iz prošlosti Lebl sve više spoznaje istinu i u njemu se javlja želja za iskupljenjem.

Film je rađen po ideji Miloša Ljubomirovića, a na osnovu stenografskih beleski doktora Martina Papenhajma, koje je vodio tokom razgovora sa Gavrilom Principom. Scenario potpisuje Srđan Banović. Saradnik na scenariju bio je Muharem Bazdulj.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Film SJENE premijerno u Domu omladine (Video)

Izvor: Svet plus, 22.Nov.2014, 12:17

Premijera filma "Sjene " sa Nebojšom Glogovcem u glavnoj ulozi, biće održana u utorak 25. novembra, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.