Eni Lenoks kritikuje Bijonse

Izvor: Story, 29.Okt.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eni Lenoks kritikuje Bijonse

Na promociji svog novog albuma pevačica je optužila Bijonse da svojim ponašanjem daje loš primer deci

Eni Lenoks, foto: Profimedia

Eni Lenoks, legendarna pevačica grupe Eurythmics, promociju svog novog albuma iskoristila je da kritikuje Bijonse. Naime, prošlog meseca nazvala je Bijonse - feministkinjom bez težine. Nakon toga je u intervjuu objasnila šta je tačno mislila.

Mislim da je preterana seksualnost usmerena >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << prema određenoj publici, a često izvođači imaju jako mladu publiku - devojčice od sedam godina. To je uznemirujuća činjenica i u pitanju je eksploatacija. To je problematično. Govorim iz perspektive majke. 

Pevačici smeta to što se žene u muzičkoj industriji, i kroz medije, prikazuju kao seksualni objekti.

Pitali su me o Bijonse u kontekstu feminizma i ja sam tad razmišljala o feministkinjama koje su živote posvetile pokretu oslobođenja žena i pružanja raznih oblika podrške. Samo sam rekla da postoji taj deo spektra i ono što je na suprotnoj strani. Slušajte, tverkovanje nije feminizam. Na to sam mislila. Nije - ne oslobađa, ne osnažuje. To je nešto seksualno što radiš na pozornici, to ti ne daje snagu. 

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.