Eksplozija De la Pradinih boja na reviji u Novom Sadu

Izvor: Politika, 23.Apr.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija De la Pradinih boja na reviji u Novom Sadu

Kolekcijom španske dizajnerke za jesen/zimu 2014–2015. dominiraju crvena, zelena, plava, dezeni sa srcima – detaljima iz špila karata, šljokice, tufne...

Pomalo neuobičajeno za domaće prilike, revija poznate španske kreatorke Agate Ruiz de la Prade trajala je preksinoć u Novom Sadu skoro 30 minuta. Ljubitelji mode imali su priliku da na otvaranju prve Srpske nedelje mode pogledaju skoro celu kolekciju ove Madriđanke za jesen/zimu 2014–2015. godine, dizajnerke koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je u modu ušla početkom osamdesetih godina prošlog veka i do sada ostavila značajan trag u diktiranju trendova oblačenja.

Manekenke su pronele 25 kompletnih odevnih kombinacija, a posetioci su burnim aplauzom pozdravili svaki izlazak i, najviše, zajednički defile naših manekenki i poznate kreatorke.

Kolekcijom, čija je premijera bila sredinom februara u rodnom gradu dizajnerke, dominiraju crvena, zelena, plava; prepoznatljivi dezeni sa srcima, detaljima iz špila karata, zatim šljokice, floralni printovi, tufne. Iako je kolekcija za hladnije dane, od materijala dominira lepršavi i lagani tekstil.

De la Prada vrlo zadovoljna prijemom u Srbiji, rekla je da je srećna što je prihvatila poziv da poseti Novi Sad iako je ranije imala dogovoren nastup u Čileu i upravo iz naše zemlje, dizajnerka i njene kreacije kreću put južnoameričkog kontinenta. Takođe, ponovila je savet dat na konferenciji za novinare uoči revije da bi naši građani trebalo da oblače garderobu sa više kolora, a ne tamne i zagasite boje.

Do kraja Srpske nedelje mode u Novom Sadu, publiku očekuju revije kreatora iz Češke, Bugarske, Mađarske, Belorusije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Ukrajine, ali i naših dizajnera – boje domaćina „braniće”: Zvonko Marković, Marija Šabić, Bata Spasojević, Milena Radović... Tokom dana održavaju se radionice, a jednu će u petak održati i Donald Potard, višedecenijski generalni direktor kompanije Žana Pola Gotijea i visoki saradnik u kućama Done Karan, Paka Rabana...

A. C.

objavljeno: 24.04.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.