Džejms Artur: Hteo sam da pobegnem od svega

Izvor: Story, 05.Jul.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejms Artur: Hteo sam da pobegnem od svega

Svetski poznati muzičar Džejms Artur neposredno pred nastup u finalu ovogodišnjeg X Factora Adria govorio je o najtežim trenucima u svojoj karijeri i zbog čega se raduje dolasku u Srbiju.

Džejms Artur, foto: Promo, Profimedia

Trijumfom u britanskoj verziji X Factora 2012. godine, Džejms Artur otvorio je vrata svetske popularnosti, a njegov debi singl Impossible bio je jedan od najprodavanijih na svetu 2013. godine. Ovaj engleski >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << pevač i tekstopisac nastupio je 21. juna kao specijalni gost u finalnoj večeri ovogodišnjeg X Factora Adria koji se emituje na TV Prva, a neposredno pre svoje prve posete Beogradu, u ekskluzivnom intervjuu za Story govorio je o tome šta očekuje od Srbije, ali i kako je izgledao njegov početak u muzičkoj industriji. Artur otkriva kad mu je bilo najteže tokom karijere i u kojim situacijama nije mogao da podnese pritisak slave.

Story: Kako je izgledao vaš život pre X Factora, a kako deluje danas, tri godine posle trijumfa?

- Moj svakodnevica bila je potpuno drugačija. Imao sam malo para, nije bilo nikog ko bi stao iza mene, nikakve profesionalne podrške. Bukvalno sam imao samo svoje snove i ambicije o muzici i uspehu. Sve u svemu, nije bilo nimalo glamurozno.

Story: Koja je najvažnija životna lekcija kojoj vas je naučio ovaj šou-program?

- Naučio sam kako je u životu najvažnije da budete ono što jeste. Ukoliko se pretvarate, to samo može da vas dovede u stresne situacije i stvori vam nepotrebnu nervozu i pritisak. Bio sam ono što jesam, a hvala bogu, tokom X Factora dozvolili su mi da se bavim samo muzikom, što mi je mnogo značilo.

Story: Šta biste savetovali onima koji svoju sreću žele da okušaju na ovakvim takmičenjima?

- Ovo je jedinstvena i odlična odskočna daska za sve one koji vole muziku i pevanje. Šansa koju dobijate nema cenu, ne možete da izmerite vrednost onoga što X Factor može da vam pruži. Preporučio bih ga svima koji maštaju o karijeri u muzici.

Story: Da li ste pratili neke od ovogodišnjih takmičara X Factor Adria? 

- Nažalost, nisam bio u prilici da ih čujem, ali rekli su mi da su odlični talenti, tako da se radujem našem druženju u finalu.

Story: Koliko vremena ćete provesti u Srbiji? 

- Trebalo bi nekoliko dana da provedem u Srbiji, s obzirom na to da prvi put dolazim u vašu zemlju, nadam se da ću imati slobodnog vremena kako bih obišao što više znamenitosti i bar nakratko osetio duh vašeg glavnog grada.

Story: Šta biste voleli da vidite u Beogradu?

- Iskreno, nisam siguran, imate li vi neki predlog?

Story: Za početak Skadarlija, da upoznate boemsku četvrt naše prestonice.

- Odličan predlog! Ukoliko mi bude potreban vodič, sada znam kome da se obratim.

Story: S kojim predznanjem dolazite u Srbiju, šta znate o našoj zemlji?

- Znam da imate vrlo pristojnu fudbalsku reprezentaciju i da mnogo dobrih igrača potiče iz vaše zemlje. Nisam upoznat s vašom kulturom, iskreno ne posedujem veliko znanje o Srbiji, pa se samim tim radujem što ću biti u prilici da na najbolji način upoznam vašu zemlju. Čuo sam da su ljudi prelepi i prijateljski nastrojeni, pa sam još srećniji što dolazim u Beograd.

Story: Od petnaeste godine bavite se muzikom, da li je bilo trenutaka kada ste želeli da odustanete od ove profesije?

- Dok sam bio mlađi, muzika je za mene predstavljala određenu vrstu misije, moj spas, nešto što me činilo srećnim i što sam radio na prvom mestu samo zbog sebe, iz istinske ljubavi. Danas je mnogo teže, jer sada stvaram muziku za druge ljude, pa je pritisak mnogo veći. Uprkos svemu, ne razmišljam da ostavim muziku. Nikada nisam pomišljao na to, srećan sam što sam blagoslovljen talentom za stvaranje muzike.

Story: Kada vam je bilo najteže?

- Kada sam pobedio u X Factoru, nisam bio spreman za pritisak i stres koji su me sačekali. Hteo sam da pobegnem od svega. Tek posle trijumfa počinje ozbiljan posao i to je zaista bila velika šansa koju nisam smeo da propustim. Nekome ko je krenuo od nule, kao ja, nije svejedno kada postane poznat preko noći, a svi imaju potrebu da vas komentarišu i donose neki sud o vama.

Story: Šta vas je vodilo u nameri da istrajete i ne odustanete od svojih snova?

- Osvrnuo sam se oko sebe i shvatio koliko sam srećan. Imao sam u vidu činjenicu da svako od nas poznaje ljude koji se svakodnevno bude i odlaze na poslove koje ne vole, a ja radim ono što najiskrenije volim i u čemu sam dobar. Samo ljubav prema muzici dovoljna je da me tera da idem dalje.

Story: U kojim trenucima vam prija popularnost, a kada vam smeta?

- Ukoliko želite da budete muzičar i prenesete emocije drugim ljudima, morate biti spremni da to javno pokažete. A čim ste izloženi javnosti, svako ima pravo na svoje mišljenje o vama. To je sastavni deo ovog posla i jedno bez drugog ne idu.

Story: Kako se borite s lošim komentarima, mogu li kritike da vam pokvare raspoloženje?

- Ne može svako da vas voli i ne treba da bude tako. Ne smeta mi kada čujem neki negativan komentar, ali samo ako je iskren, jer to je šansa da napredujem i budem bolji u onome što radim.

Story: Na koji način volite da provodite vreme sa svojim prijateljima?

- Igram Fifu na PlayStationu, fudbal sa svojim prijateljima, tako se zapravo najbolje opuštam, pratim i  boks i UFC, veliki sam ljubitelj sporta.

Story: Pa, da li ste dobri u fudbalu?

- Ja sam vrhunski fudbaler!

Story: Stvarno?

- Možda vam i pokažem svoje umeće kada dođem u Beograd.

Razgovarao: Danilo Mašojević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.