Domaća aplikacija „MyWorldTaxi“ omogućava pozivanje 2.000 taksi kompanija u 90 država

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Maj.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaća aplikacija „MyWorldTaxi“ omogućava pozivanje 2.000 taksi kompanija u 90 država

Posle uspešnog razvoja portala i godinu dana rada na konceptu i ideji, tim mladih ljudi iz Srbije kreirao je i MyWorldTaxi mobilnu aplikaciju koja omogućava da izaberete, pozovete i rangirate neku od 2000 zvaničnih taksi kompanija u preko 300 najvećih gradova sveta.

Aplikacija je idealna za one koji vole da putuju i žele da su im ovakve informacije nadomak ruke. Opcije bukinga najpre će biti dostupne u Srbiji i Hrvatskoj tokom letnjih meseci.

Poznato je da različite aplikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koje pariraju tradicionalnom konceptu taksi službi okupljaju pojedinačne vozače i rade van svake regulative stvarajući prostor za anarhiju i nepouzdanost. Zbog toga i ne čudi što je, na primer Uber, zabranjen u nekoliko zemalja dok u dosta njih vlada nepoverenje kako krajnjih korisnika tako i taxi službi.

Za razliku od Ubera i njemu sličnih aplikacija, MyWorldTaxi tim ističe da prednost njihove ideje leži u saradnji sa tradicionalnim taxi kompanijama na globalnom nivou, sa kojima će stvoriti jedan moderan, fleksibilan i pouzdan sistem i redefinisati način na koji se koriste tradicionalna taksi vozila.

– Svetski poznate aplikacije slične MyWorldTaxiju edukuju tržište o tome na koji način će se pozivati i bukirati uslužne vožnje. Ovo je globalni trend koji definiše neka nova očekivanja i navike korisnika širom sveta. Da bi zadržale i unapredli svoje poslovanje, tradicionalne taksi kompanije moraju postati deo globalne utakmice. MyWorldTaxi aplikacija ima za cilj upravo to – da na jednom mestu objedini ponudu registrovanih taksi kompanija – rekla je Zvezdana Bajić, koordinator MyWorldTaxi projekta.

Trenutno se MyWorldTaxi aplikacija može preuzeti iz Google Play prodavnice, a krajem maja će biti dostupna i za iOS.

MyWorldTaxi aplikacija omogućava korisnicima da vide karakteristike svih navedenih taxi kompanija – da li primaju kreditne kartice, da li imaju Wi-Fi, da li se prtljag dodatno plaća, da li vozač govori engleski itd.

U aplikaciji možete izračunati i prosečnu cenu vožnje i vreme potrebno do izabrane destinacije.

Kako je transparentnost imerativ, u skladu sa ovim karakteristikama kao i na osnovu ocene korisnika, svaka taxi kompanija ima svoju jedinstvenu ocenu. Bilo ko može oceniti taxi kompaniju ili doprineti dostupnim podacima. MyWorldTaxi tim od 25. maja pokreće globalnu kampanju u kojoj će pozivati korisnike taksi kompanija da glasaju za svoje favorite.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.