Devet razloga zašto treba masturbirati

Izvor: Story, 26.Jan.2015, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet razloga zašto treba masturbirati

Masturbacija je, za razliku od srednjovekovnih shvatanja, sasvim prirodna i zdrava akivnost, a došlo je vreme kada bi trebalo da prestatne da bude tabu

Foto: Profimedia

Huffington Post je razgovarao sa dr Loren Štrejher, profesorkom ginekologije i autorkom knjige Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex Ever o zdravim uticajima masturbacije.

Štrejherova govori o prednostima masturbacije, a ovo su neke od njih:

Čini vas srećnijim
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story << />
Nakon orgazma, telo ispušta hormone sreće - endorfin, dopamin i oksitocin, koji popravljaju raspoloženje i čine da se osećate srećnijim.

Osećate se ugodnije u svom telu

Vaše telo treba da vam bude najbolji prijatelj - ono će sa vama biti ceo život i zbog toga treba da ga istražujete i da znate svoju anatomiju.

Pet stvari koje muškarac obožava kod žene tokom seksa

Pozitivno utiče na vaš seksualni život

Masturbacija vam pomaže da istražujete svoje telo i da saznate šta vam najviše prija. To je način da u krevetu budete samopouzdaniji i sigurniji u sebe, i da svom partneru sugerišete šta želite.

Nakon masturbacije bolje spavate

Orgazmi dovode do popuštanja pritiska, kako fizičkog, tako i emocionalnog, jer iscrpljuju telo čineći vas opuštenima i relaksiranima, što vam pomaže da brže utonete u san.

Odličan je način da se rešite seksualne napetosti

Ukoliko ste odabrali apstinenciju ili jednostavno niste u mogućnosti da imate seks, masturbacija je idealan način da zadovoljite svoju seksualnu želju.

Rešava vas stresa

Sve šta vam pomaže da se opustite - joga, masaža ili masturbacija, dobro je za vas. Gledajte to ovako - masturbacija je besplatna.

Postoji mnoštvo igračaka za masturbaciju

I imate priliku da izaberete koju god želite.

Ne postoje loše strane masturbacije

- Masturbacija nema negativnih efekata. Ništa loše vam se ne može desiti ukoliko masturbirate, ne možete zatrudneti, ne možete dobiti nikakvu bolest, ne ugrožavate nikoga i masturbacija sasvim nepravedno ima lošu reputaciju - poručuje Štrejherova.

Osećaj je fenomenalan

Mislimo da ovo ne treba dodatno komentarisati.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.