Dan kada smo se sreli na sceni Srpskog narodnog pozorišta

Izvor: Story, 27.Jan.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan kada smo se sreli na sceni Srpskog narodnog pozorišta

Predstava Dan kada smo se sreli premijerno će biti izvedena u četvrtak, 29. januara na Kamernoj sceni SNP-a.

Dan kada smo se sreli je, u svom osnovnom značenju, realna pozorišna fantazija o susretu sa samim sobom. Taj susret je, istovremeno, i vrlo konkretan, jer je stilizacija i interpretacija konkretnih susreta ljudi koji čine ovaj projekat, ali i arhetipski, jer je i kreacija nastala iz apstrahovanja susreta kao pojma i kategorije.

Dan kada smo se sreli se, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << baznog susreta sa samim sobom, bavi i ostalim susretima – sa drugim ljudima, sa svakom pojavom (konkretnom ili apstraktnom), sa svakim entitetom i svakim iskustvom za koje postoji reč u rečniku. Čak je i sama scenska konkretizacija Dana kada smo se sreli neki oblik meta-susreta između (najmanje) dve umetnosti – Dan kada smo se sreli je sinkretična forma izražavanja u kojoj se sreću (i na specifičan način postaju jedno) elementi glume (dramskog teatra) i plesa (odnosno koreografskog pokreta). I muzike i svetla, naravno. Da ne bude zabune – Dan kada smo se sreli nije mjuzikl i nije koreo drama. A  jeste novi oblik scenskog izraza. I jeste pozorište. Novo, visokoestetizovano – ali ne i hermetično. Pravljeno je za publiku. Za susret sa publikom.

Početak predstave je u 20:30 časova.

U predstavi igraju Sonja Damjanović, Milan Lazić i Agota Vitkai Kučera.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Premijera predstave "F.T.1.P" u niškom Akademskom

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jan.2015, 15:40

U četvrtak 29. januara u 21 sat na kamernoj sceni niškog Studentskog kulturnog centra ansambl Akademskog pozorišta premijerno će izvesti predstavu "F.T.1.P"...Predstava je kombinacija dve jednočinke “Robot” i “Idiot” koje je napisala ruska spisateljica Muza Pavlov, a koje kritikuju društvo,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.