Ciklus norveškog filma od 1. februara u KC Grad

Izvor: Story, 29.Jan.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciklus norveškog filma od 1. februara u KC Grad

U saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške i Norveškim filmskim institutom Kulturni centar Grad predstavlja ciklus norveškog filma koji se otvara u nedelju 1. februara od 18h

Kinematografija ove severne zemlje razvijala se relativno polako od svojih početaka pa do devedesetih godina prošlog veka kada kao i cela zemlja doživljava nagli procvat.

Filmski institut osnovan je 2001. godine i pružanjem velike podrške domaćim autorima norveški film je doveden na nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << velike konkurentnosti u odnosu na druge mnogo poznatije kinematografije.

U okviru ciklusa koje Kc Grad predstavlja svake nedelje imaćemo priliku da se upoznamo sa specifičnim ostvarenjima nastalim 2008. i 2009. godine.

Program:

1. februar, 18h

Kautokeino pobuna, Kautokeino-opprøret, 2008

Film je inspirisan incidentom koji se sredinom 19. veka desio na severu Norveške između norvežana i grupe pobunjenih laponaca.

Režija: Nils Gaup

8. februar, 18h

Mannen som elsket Yngve, Čovek koji je voleo Yngve, 2008

Film je rađen prema knjizi Tore Renberga. Glavni lik je mladi Jarle koji 1989 sa drugarima osniva bend. Film se bavi nesigurnošću u sopstvena osećanja i odnosom Jarlea i Yngvea novog člana njihovog benda.

Režija: Stian Kristiansen

15. februar, 18h

Upperdog, 2009

Film o pokušaju ponovnog susreta brata i sestre koji su kao mali razdvojeni a koje su usvojile norveške porodice potpuno različite socijalne strukture.

Režija: Sara Johnsen

22. februar, 18h

Appelsinpiken / The Orange Girl, 2009

Ovo je priča o dva mladića koji na različite načine pokušavaju da pronadju pravu ljubav.

Režija: Eva Dahr

1. mart, 18h

Limbo, 2010

Priča o Sonji koja sa decom kreće u Trinidad kod muža Džoa koji je radi na poslovima sa naftom. Novo okruženje i saznanje da njen muž ima aferu sa drugom ženom uvodi je u nesigurnost I neizvesnost.

Režija: Maria Sødahl

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.