Beogradska filharmonija će izdvojiti deo prihoda od koncerta u Severans holu, u Klivlendu, da bi pomogla izradu nove bronzane biste Nikole Tesle.

Izvor: Story, 22.Sep.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska filharmonija će izdvojiti deo prihoda od koncerta u Severans holu, u Klivlendu, da bi pomogla izradu nove bronzane biste Nikole Tesle.

Beogradska filharmonija će izdvojiti deo prihoda od koncerta u Severans holu, u Klivlendu, da bi pomogla izradu nove bronzane biste Nikole Tesle.

Bista Nikole Tesle, Foto: Promo

Pod rukovodstvom šefa-dirigenta Muhaja Tanga, Beogradska filharmonija će nastupati u Klivledu nakon koncerta u Čikagu, kojim započinje prva turneja po SAD–u. Iz Srpskog kulurnog vrta u Klivlendu, u državi Ohajo, krajem avgusta ukradena je bista Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Tesle. Da granitni pijedestal ne ostane lišen Teslinog lika, pomoći će Beogradska filhramonija koja 7. oktobra prvi put nastupa u Severans holu u Klivlendu, u okviru turneje u SAD–u. Koncerti se nastavljaju u Vašingtonu, 8. oktobra i u njujorškom Karnegi holu, 9. oktobra.

Filharmonija je ponudila Srpskom kulturnom vrtu deo svojih prihoda da bi se izradila nova bronzana bista, a od svake prodate karte vrtu će pokloniti 5 dolara.

Ako napunimo dvoranu Severans hola, koja ima1.844 mesta, bićemo veoma blizu potrebnog iznosa - izjavio je Aleks Mačaski, srpski počasni konzul iz Klivlenda i osnivač Srpskog vrta. Procenjen trošak za izradu i transport nove biste je između 4.000 do 5.000 dolara.

Beogradska filharmonija je još ranije obećala podršku kulturnom vrtu, koji ima u planu da se proširi dodavanjem novih statua srpskih heroja i koji uvek ima puno troškova za održavanje. Krađom Tesle prioriteti su se promenili. Bista Nikole Tesle je bila prvo umetničko delo postavljeno u vrtu, koji je otvoren u oktobru 2008. godine u okviru lanca vrtova koji slave kulturne grupe Klivlenda. Filharmonija se raduje punoj dvorani Severans hola kao i što će vratiti cenjenog stanara na njegovo mesto, u južnom delu parka Rokfeler.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filharmonija svira za izradu biste Nikole Tesle

Izvor: Akter, 22.Sep.2014

Beogradska filharmonija najavila je danas da će deo prihoda od koncerta u Klivlendu, SAD, dati za izradu nove bronzane biste Nikole Tesle..Iz Srpskog kulurnog vrta u Klivlendu, u državi Ohajo, krajem avgusta..ukradena je bista Nikole Tesle. Da granitni pijedestal ne ostane..lišen Teslinog lika, pomoći...

Nastavak na Akter...

Pomoć za izradu ukradene Tesline biste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2014

Beogradska filharmonija saopštila je da će izdvojiti deo prihoda od koncerta u Severans holu, u Klivlendu, da bi pomogla izradu nove bronzane biste Nikole Tesle.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.