Aca Lukas: Rasvetljen slučaj pokušaja ubistva

Izvor: Story, 23.Maj.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aca Lukas: Rasvetljen slučaj pokušaja ubistva

Policija je pre nekoliko nedelja privela osumnjičenog za napad vatrenim oružjem na poznatog pevača, a posle utvrđivanja identiteta sledi suđenje, u kom će folk-zvezda učestvovati isključivo kao svedok, jer ne želi da narušava svoju porodičnu harmoniju podizanj

Aca Lukas, foto: Luka Šarac, Andreja Damnjanović

Kad je u noći između 3. i 4. februara 2009. godine nepoznati napadač ispalio hitac iz vatrenog oružja u butinu Ace Lukasa (46) ispred njegove zgrade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << sve okolnosti ukazivale su na to da je popularni pevač, upao u nevolje koje nikada do kraja neće biti razjašnjene. Međutim, pre nekoliko nedelja osumnjičeni za ovo krivično delo je akcijom MUP-a priveden, a onda, pošto je potvrđeno da je osumnjičeni zaista ispalio metak koji je završio u pevačevoj nozi, javni tužilac je podigao optužnicu za teško krivično delo.

Te večeri pre više od šest godina, četrnaest meseci pre nego što se popularni pevač skrasio u braku sa svojom sadašnjom suprugom Sonjom, na parkingu ispred svoje zgrade u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, Aca Lukas je došao do svog poršea kajen, ali pre nego što je uspeo da uđe u automobil, prišao mu je čovek u crnoj jakni s kapuljačom. Izvadio je pištolj, pucao prvo u asfalt, potom u Acinu desnu butinu, a onda pobegao. Bolno ranjen, obilno krvareći, Lukas je uspeo da se vrati u svoj stan i pozove hitnu pomoć. Na sreću, metak nije prekinuo ni jedan od glavnih krvnih sudova, niti je povredio kost, tako da su ga lekari ubrzo pustili kući očekujući brz oporavak.

Ipak, ni prostrelna rana butine, a ni činjenica da je čovek upravo pucao u njega, nisu bile nimalo bezazlene. Lukas je mesecima nakon ovoga morao da hoda sa štakama, a osim njih, pri ruci mu je uvek bilo i obezbeđenje koje je rešio da angažuje odmah nakon incidenta.

Slučajno ili ne, čitava stvar se možda odigrala u pravom trenutku jer je nakon ovog nemilog događaja Aca rešio da prikoči i počeo da živi mirnije i umerenije. Ubrzo se venčao sa Sonjom Šašić, sada Vuksanović, a kad su dobili ćerku, više nije bilo sumnje da je pevač ušao u novu životnu fazu.

- Kad sam video da sam gotov i da nema dalje, shvatio sam da je krajnje vreme da menjam stvari. Ne samo u fizičkom smislu, već i kada vidiš da te više niko ne gleda normalno i da ti ni rođena majka ne veruje, a ti se osećaš euforično. To je najgori stadijum koji čovek može da doživi - psihičko dno - otkrio je Aca Lukas u svojoj ispovesti magazinu Story, gde je pričao o lečenju od kocke i narkomanije.

Pretnja je, ipak, ostala da lebdi u vazduhu, pa je nekoliko godina nakon incidenta, saznavši neke detalje o napadu iz 2009. godine zatražio zaštitu policije.

- S obzirom na to da sam dobio saznanja da sam ugrožen i ja i moja porodica, verujući u ovu državu i sprovođenje zakona, zatražio sam policijsku zaštitu, jer znajući o kakvim se ljudima radi, pre svega se bojim za svoju decu i suprugu, a onda i za sebe. Imam saznanja, a ta saznanja ima i policija, da su uglavnom maloletna lica dobila unapred novac da izvrše fizički napad na mene – izjavio je tada Lukas.

Vreme je, ipak, neumitno činilo svoje - pevačev život postajao je sve mirniji, a obruč istrage sve se više stezao oko osumnjičenog. Sad, kad je napadač priveden pravdi, Lukas više nema interesa da lično podiže tužbu protiv njega. Aca je odlučio da prepusti policiji i pravosudnim organima da sprovedu pravdu do kraja. Kao porodičnom čoveku, buđenje aveti iz nemirne prošlosti nije mu ni na kraj pameti.

Piše: Igor Karanov

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.