3D mezoniti: Metoda neoperativnog fejsliftinga

Izvor: Story, 22.Nov.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3D mezoniti: Metoda neoperativnog fejsliftinga

Ukoliko ste protivnik botoksa a želite da rešite probleme opuštene kože, nazolabijalnih, horizontalnih ili bora na čelu i dubokih suznih brazda, onda je savet naše stručne saradnice za vas pun pogodak

foto: Shutterstock, Petar Đorđević

Piše: Dr Nevenka Dokmanović

spec. dermatovenerologije,

SKINmedic

Princip armiranja kože radi liftinga primenjuje se u kozmetologiji više od 20 godina. Odranije su poznate tehnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << korišćena zlatnih niti ili onih od platine, kao i bioarmiranje hijaluronom, što se koristi za očuvanje postojećeg dobrog tonusa epiderma. Međutim, ove metode nose i niz negativnih efekata, zbog kojih nisu dobile široku primenu u praksi. Kada se jednom stave, zlatne ili platinaste nerazgradive niti ostaju u koži ceo život, što klijenta kasnije ograničava u korišćenju drugih estetskih procedura, bilo da je reč o miostimulaciji ili operativnom fejsliftingu.

KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Tokom ovog postupka koristi se lako savitljiva igla provodnik i niti koje se lako uvode na sve nivoe kože i u raznim pravcima. Sami mezoniti napravljeni su od biorazgradivog materijala i zahvaljujući tome potpuno nestaju iz kože u periodu od 180 do 240 dana. Njihova čvrstina i mogućnost postavljanja u raznim pravcima i na više nivoa, omogućava nam da napravimo specifičnu i jaku armaturnu mrežu koja se harmonično utapa u tkivo, bez vidljivih defekata i ograničenja mimike. U toku naredna dva meseca, oko njih se formira potpuno nov kolagen koji i posle resorpcije ostaje praveći našu prirodnu nit. Efekat liftinga momentalno je vidljiv posle tretmana, a postojan je tokom naredna 24 meseca i nakon toga čitav postupak trebalo bi da se ponovi.

Suština ove estetske inovacije jeste efikasan lifting gornje, srednje i donje trećine lica. Ovim se otklanja problem dubokih nazolabijalnih bora, duboke suzne brazde, a za protivnike botoksa naročito je interesantna korekcija horizontalnih bora na čelu koja može da se uradi za samo 15 minuta.

MESTO I NAČIN PRIMENE

Ono što je indikativno za ovu tehniku jeste to da posle tretmana dolazi do poboljšanja tonusa epiderma i uklanjanja viška kože sa ruku, unutrašnjih strana butina, kao i stomaka, naročito posle porođaja. Širok spektar metoda korišćenja 3D mezonita omogućava nam njihovu primenu na komplikovanim lokalnim ograničenim delovima kože lica ili tela, kao što su duboke nazolabijalne ili vertikalne bore na čelu. Pri njihovoj korekciji dovoljno je upotrebiti svega četiri do šest niti.

Kombinacija 3D mezonita sa hijaluronom u jednoj proceduri, omogućava nam da otkrijemo nove vidove estetskih korekcija. Na taj način duboke bore pokrivamo 3D nitima, a one površinske uklanjamo filerima. Tako štedimo vreme i dobijamo izuzetne rezultate.

U KOMBINACIJI SA DRUGIM TEHNIKAMA

3D mezoniti ne ograničavaju mimiku ili svakodnevni život, ali ni primenu drugih metoda savremene estetske dermatologije. Već posle tri nedelje možemo da primenimo radio-talase, injekcionu mezoterapiju, laserski piling ili botoks. Mezoniti se najčešće koriste za uspešno uklanjanje bilo kakvog gubitka tonusa, zatim na svim mestima gde koža visi, kod veoma izraženih nazolabijalnih, vertikalnih ili horizontalnih bora čela, duboke suzne brazde, periorbitalne bore, gravitacione ptoze podvaljka, bore ispred ili iza uha, opuštenih krajeva obrva, bora vrata i dekoltea, opuštene kože ruku, butina, kolena i zadnjice.

Priredila: Jasmina Antonijević Milošević

Izvor: Story

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.