10 saveta za sve koje žele da budu spartanke

Izvor: 24sata, 24.Sep.2014, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 saveta za sve koje žele da budu spartanke

Jasmina Aleksandrov svakodnevno naporno vežba, bila je košarkašica, pobedila je u veoma teškoj “spartanskoj trci” u Mađarskoj, a na njenom Instagramu ćete videti najluđe fitnes ideje.

PRIMER - Većina nas ima averziju prema zdravom načinu života jer to deluje kao kazna: sati i sati znojenja u teretani, komplikovana matematika brojanja svake kalorije, praćenje paklenog plana rigorozne dijete... Verovatno ste probali i odustali. Ne osuđujem vas, naprotiv - savršeno >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << vas razumem. Napuštanje neke rutine, pa i najbanalnije, pakleni je trud. Ali rezultat i nagrada su neprocenjivi - rekla nam je Jasmina. Ona tvrdi da je zdrava ishrana pitanje treninga.

- Izdresirala sam se s godinama da ne posegnem za nečim sto mi zapravo ne treba i što apsolutno ne hrani moje telo na pravi način.

Ukratko, puno povrća, malo voća, dozirano zdravih masti, šaku složenih ugljenih hidrata i dovoljno proteina da zadovoljim svoje dnevne potrebe - zaključuje Jasmina.

Šta da jedete

- Jedite hranu koja na sebi nema etiketu.

- Nemojte da pijete kalorije (sokovi su puni nepotrebnog šećera).

- Koristite prirodne začine umesto pojačivača ukusa.

- Jedite zdrave masti (koštunjavo voće, semenke lana, avokado, kokosovo ulje, ulje konoplje).

- Pišite dnevnik hrane i planirajte obroke unapred.

Saveti za vežbanje

- Trening nije kazna.

- Bodrite sebe naglas.

- Ako nemate vremena za trening uradite 50 burpeeja (vežba lezi-ustani-skoči).

- Radite kratke intervalne treninge s minimalnom pauzom.

- Menjajte rutinu i sportove (krosfit, joga, zumba, aerobik, plivanje).

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.