...

Izvor: Mondo, 05.Okt.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

...

Ilustrator MONDA Mario Milojević učestvovao je u kreativnim rešenjima za kampanju "Hajnekena" (Heineken). Bio je gradski insidajer za globalnu kampanju "Cities of the world".

Foto: Heineken® 'Cities of the World' kampanja

Kada imate goste, najteže je izabrati koja im mesta pokazati - posebno ako imate malo vremena. Za Hajneken kampanju "Cities of the world", Mario je izabrao dve  lokacije u gradu na koje morate da odvedete svakog gosta, kao pravi domaćin.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Ako ste Beograđanin, a ne znate za ova mesta - ovo je prilika da se ne obrukate.

Grafiti sa dušom

Mariova prva priča je o "street art" sceni. Tako je na mapu najzanimljivijih mesta dospeo i Džeki, simpatični beogradski džukac, snalažljivi i razdragani šarmer. On spada u najveće primerke svoje vrste na celom svetu i smeje se sa velikog zida Osnovne škole "Lazar Savatić" u Zemunu.

Džeki je poput nas - prkosi jačem, nema gazdu i voli dobru klopu. Nema ogrlicu protiv buva i ne voli  a bude vezan i, kao pravi Heineken gradski insajder, voli slobodu da izabere svoj prostor, svoj način za dobru zabavu. Džeki je ulični pas i svaki kraj, blok, ulica ili sokak ima svog zaštitnika dece i odraslih, nacrtanog veštom rukom grafiti umetnika. Voli kada ga pozdravljaju na ulici i ponekad zalaje na poštare koji nose račune, mada oni to ne mogu da primete. Večiti je sanjar i saputnik u avanturama i  obožava sve koji žele da iskorače iz svoje uobičajene rutine i budu pravi "građani sveta" koji trenutke  provedene u upoznavanju grada vole da ispune dobrom avanturom i poznatim ukusom hladnog "Hajnekena".

Džeki je simbol borbe, odrastanja, iskrenog prijateljstva i ljubavi. Nacrtao ga je Branko, koji se pored street arta bavi eksperimentalnim stripom i neguje crtež. Njegove radove možete videti iza raznih ćoškova i haustora u našem gradu, ali i van granica zemlje.

Čika Miletova pljeskavica

Jedna od, do sada, neotkrivenih priča je i o čuvenom čika Miletu i njegovoj pljeskavici. Na uglu Takovske i Cvijićeve ulice peku se umetnička dela u kojima uživa svačiji stomak. Mile ima puno poklonika iz raznih delova grada koji sami kažu da ih ne mrzi da dođu jer je ta pljeskavica jednostavno najbolja. Fazon je u tome da je prava Miletova pljeskavica napravljena od čiste govedine koja se melje na licu mesta, pa tako možete videti da se ništa drugo ne meša sa mesom. Kao prilog možete dobiti luk i tucanu papriku ili specijalni dodatak u vidu kiselog mleka i kupusa. Ostali sastojci poput majoneza, kečapa, senfa i drugih, u ovoj pljeskavici ne postoje. Uz odličan balans debljine između lepinje zagrejane na roštilju i mesa Mile će vam predstaviti čar prave pljeskavice.

Posle ovog doživljaja i užitka ni jedan posetilac Beograda neće ostati ravnodušan, a kombinacija pravog roštilja i izvrsnog Heineken ukusa čini da čika Miletov roštilj bude nezaobilazna stanica na "Cities of the World" turi kroz grad.

Foto: Heineken® 'Cities of the World' kampanja

Tekstovi: Heineken gradski insajder - Mario Milojević

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.