U srebreničkim grobnicama i osobe stradale prije jula 1995.

Izvor: Cafe.ba, 27.Avg.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U srebreničkim grobnicama i osobe stradale prije jula 1995.

BEOGRAD/HAG - Vještak odbrane za demografiju Svetlana Radovanović rekla je na suđenju generalu Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom da je u srebreničkim masovnim grobnicama bilo i osoba stradalih i prije jula 1995. godine, odnosno pada Srebrenice.

"Ta lica su mogla biti pronađena u grobnicama. To što je neko nađen u grobnici ne znači da je stradao u julu 1995, poslije pada Srebrenice", rekla je Radovanovićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Ona je navela da to proizilazi iz dokumenata takozvane Armije RBiH i Ministarstva odbrane BiH, u koje su i demografski eksperti tužilaštva imali uvid, prenijeli su beogradski mediji.

Radovanovićeva je danas završila svjedočenje, a zatim su Mladićevi branioci nastavili da ispituju svjedoka odbrane Simu Tuševljaka, koji je iskaz započeo još u julu.

Tuševljak će na pitanja zastupnika odbrane nastaviti da odgovara u ponedjeljak, 31. avgusta.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.