Sutra počinju završne reči na suđenju Ratku Mladiću

Izvor: RTS, 04.Dec.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinju završne reči na suđenju Ratku Mladiću

Tužilaštvo Haškog tribunala započeće u ponedeljak izlaganje završne reči na suđenju Ratku Mladiću, optuženom za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje, kao i zločine protiv čovečnosti.
Završna reč tužilaštva planirana je za utorak i sredu, 6. i 7. decembar, nakon čega će tim odbrane izneti svoje argumente, počev od 9. decembra, a zaključno sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 12. i 13. decembrom.
Svaka strana će imati po sat i po za odgovor u četvrtak, 15. decembra, najavljeno je ranije iz tribunala u Hagu.

Odbrana i tužilaštvo su krajem oktobra da podnele pisane podneske završne reči.
Suđenje generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću počelo je u maju 2012. godine.
On je godinu dana ranije, nakon 12 godina skrivanja, bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hag.

Tužilaštvo je izvođenje dokaza protiv Mladića završilo u februaru 2014. dok je odbrana predstavljala svoje dokaze od maja 2014. do 16. avgusta ove godine.
Optužnica Mladića tereti za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje, kao zločine protiv čovečnosti.
U dodatnih pet tačaka, Mladić je optužen i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca, kao kršenje zakona i običaja rata.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.