SUĐENJE MLADIĆU Odbrana zahteva izuzeće sudija zbog pristrasnosti

Izvor: Blic, 20.Jul.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE MLADIĆU Odbrana zahteva izuzeće sudija zbog pristrasnosti

Odbrana nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS), Ratka Mladića, zatražila je obustavu postupka pred Haškim tribunalom zbog "sistemske pristrasnosti" ovog suda.

Mladićevi advokati su zatražili i izuzeće sudije, te Alfonsa Orija i Kristofa Fligea, imenovanje novih nepristrasnih sudija na njihovo mesto.

Odbrana je zatražila da se postupak obustavi te da se oformi posebna radna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Veća sigurnosti Ujedinjenih Nacija (UN), koja će u roku od tri meseca sačiniti izveštaj o tome da li su Mladićeva prava na pošteno suđenje i presumpciju nevinosti prekršena.

Pročitajte još:

- Suština ovog problema je što su sudije Orie i Flige unapred osudili Mladića i donijeli značajne zaključke o njemu. To ugrožava njihovu mogućnost da budu nepristrasni - navela je Mladićeva odbrana.

U podnesku se navodi i kako su trojica sudija Žalbenog veća, kao i sam predsednik Haškog tribunala, Karmel Agius, prethodno doneli zaključke o krivici Mladića, što onemogućuje pošteno suđenje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.