Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena žalba generala Mladića

BEOGRAD - Žalbeno vijeće Haškog tribunala odbacilo je kao neosnovanu žalbu komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića da nema fer suđenje i da mu je uskraćena pretpostavka nevinosti.

Žalbeno vijeće smatra da su bez osnova svi argumenti generala Mladića i detaljno podsjeća na tok njegovog zahtjeva kojim je tvrdio da mu je sudsko vijeće povrijedilo prava na fer i pravično suđenje, prenose beogradski mediji.

Suđenje generalu Mladiću u Hagu počelo je u maju 2012. godine, a okončano u decembru prošle godine, dok bi prvostepena presuda trebalo da mu bude izrečena do novembra 2017. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.