Mladić protiv novog otvaranja dokaznog postupka

Izvor: Mondo, 11.Sep.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić protiv novog otvaranja dokaznog postupka

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske RS Ratko Mladić zatražio od Haškog tribunala da odbaci zahtev Tužilaštva da ponovo otvori dokazni postupak optužbe kako bi predstavilo dokaze o masovnoj grobnici Tomašica kod Prijedora.

Foto: Serge Ligtenberg/Guliver/Getty Images Ratko Mladić u haškoj sudnici

Mladić je u svom zahtevu obrazložio da prihvata značaj otkrića grobnice u Tomašici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali traži da zahtev Tužilaštva bude odbijen, jer bi u trenutnoj fazi suđenja ponovno otvaranje dokaznog postupka Tužilaštva nanelo štetu odbrani, saopšteno je danas iz Tribunala.

"Odgađanje uzrokovano ponovnim otvaranjem bilo bi neopravdano dugo i mnogo duže nego što to iznosi optužba", navodi se Mladićevom zahtevu.

Tužilaštvo je u zahtevu, koji je upućen 26. avgusta, navelo da je za grobnicu Tomašica saznalo u septembru 2013. godine i zatražilo ponovno otvaranje dokaznog postupka.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.