Komandant Ratko Mladić - Hag uživo - donošenje odluke o oslobađanju

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Ratko Mladić - Hag uživo - donošenje odluke o oslobađanju

15.04.2014. -

U Haškom tribunalu zakazano je izricanje odluke Pretresnog veća po zahtevu podnesenom u skladu s pravilom 98bis za oslobađanje od krivice u postupku protiv komandanta Vojske Republike Srpske, generala Ratka Mladića. Navedeno pravilo predviđa mogućnost da optuženi nakon dokaznog postupka Haškog tužilaštva zatraži oslobađanje po nekim ili svim tačkama optužnice za koje, po mišljenju odbrane, tužilaštvo nije izvelo dokaze koji bi mogli dovesti do osuđujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << presude. Komandantova odbrana je od Veća zatražila da odbaci tačke u vezi s navodnim genocidom, kao i optužnice za više pojedinačnih navodnih zločina obuhvaćenih drugim tačkama optužnice. Komandantova odbrana posebno traži i njegovo oslobađanje za navodne zločine koji se odnose na odgovornost generala Mladića za zločine paravojnih jedinica iz Srbije, poput Arkanovih “Tigrova” i “Škorpiona” Slobodana Medića.

NAPOMENA: Ako se reprodukcija zaustavi osvežite stranicu

Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka u predmetu Ratka Mladića

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Apr.2014

U Haškom tribunalu danas bi trebalo da bude izrečena odluka Pretresnog vijeća po zahtjevu podnesenom u skladu sa pravilom 98 bis za oslobađanje od krivice u postupku protiv nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala, Ratka Mladića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Hag jasan: Mladiću ostaju sve optužnice

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2014

Haški tribunal je odbio zahtev da odbaci neke optužnice protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, optuženog za genocid...Mladić je zatražio da se neke od 11 optužnica, među kojima i ona za genocid, odbace, sa obrazloženjem da tužioci nisu izneli dovoljno dokaza...Predsedavajući...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.