Eksplozija na Markalama dobro organizovana zavera

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija na Markalama dobro organizovana zavera

06.10.2015. -

Balistički svedok odbrane generala Ratka Mladića, Zorica Subotić, potvrdila je u procesu pred Haškim tribunalom protiv Ratka Mladića da je eksplozija na sarajevskoj pijaci Markale u zimu 1994. bila "dobro organizovana zavera".

Po optužnici, minobacačku granatu koja je 5 . februara 1994. na Markalama ubila 66, a ranila 140 osoba ispalila je Vojska Republike Srpske, kojom je komandovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << general Mladić.

Subotić je i danas ponovila da to "apsolutno isključuje" jer, po njenim nalazima, granata ne bi mogla da padne na mesto na koje je navodno pala, a da prethodno ne udari u krov tezge.

Na sugestiju tužioca, ona je potvrdila i da su neke od žrtava nastradale ranije i da su njihova tela zatim podmetnuta na Markale.

Upitana znači li to da je "gomila leševa stojala iza ćoška" pre eksplozije, ona je rekla da je "najverovatnije bilo tako".

Subotić je ostala pri iskazu da je na Markalama bila podmetnuta mina koja je aktivirana daljinski.

Negirala je da su u toj "zaveri" učestvovali istražitelji sarajevske policije i Unprofora, ali nije mogla da kaže ko u zaveri jeste učestvovao.

Suđenje generalu Mladiću biće nastavljeno sutra.

Izvor: RTS    
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.