Davinić: Mladić se nije krio u »Karašu«

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić: Mladić se nije krio u »Karašu«

BEOGRAD - Nekadašnji ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić tvrdi da se komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske /VRS/ general Ratko Mladić u vrijeme ubistva gardista na Topčideru nije krio u vojnom objektu "Karaš".

On smatra da smrt gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića nema veze sa srpskim generalom, koji se tada skrivao.

"Svega tri dana pre smrti gardista, na inicijativu glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << napravili smo nenajavljenu inspekciju ovom objektu", rekao je Davinić i dodao da je tada obaviješten da ne postoje indicije da je Mladić boravio u "Karašu".

Bivši ministar odbrane je za "Večernje novosti" istakao da on lično nije mogao da utiče na istragu u slučaju "Topčider".

Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. godine u kasarni na Topčideru pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Tom istragom bavili su se prvo vojni, a zatim i državni organi Srbije.

Kasnije su u predmet uključeni američki i njemački vještaci, koji su potvrdili da je gardiste ubila treća osoba, iako se na početku tvrdilo da se dogodilo ubistvo i samoubistvo.

Zastupnik porodica stradalih gardista Olgica Batić izjavila je da je Višem javnom tužilaštvu podnesen prijedlog za saslušanje nekadašnjeg načelnika Generlaštaba Branka Krge, a na osnovu izjave Mladića da on može imati informacije o ubistvu koje se dogodilo prije deset godina.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Vojska Srbije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.