Bramerc: Uskoro presude Karadžiću i Šešelju

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Uskoro presude Karadžiću i Šešelju

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Sarajevu da se presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju mogu očekivati uskoro.

"Presuda Radovanu Karadžiću se očekuje u narednih par meseci, a što se tiče suđenja Ratku Mladiću, mi smo u poslednjoj fazi izvođenja dokaza odbrane", rekao je Bramerc novinarima uoči predavanja koje je održao na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Sarajevu (UNSA).

Komentarišući novinarska pitanja u vezi sa spomenutim haškim optuženicima, glavni haški tužilac je, kada se radi o predmetu "Vojislav Šešelj", ponovio da Haško tužilaštvo očekuje i traži da presuda u ovom slučaju bude donesena što pre, navodeći da to nije u rukama ovog tužilaštva, i da se na odluku mora čekati.

Bramerc će u Mostaru posetiti Stari most i Stari grad koji su pod zaštitom Unesko-a, kao deo svetske baštine, i razgovarati o zaštiti kulturnog nasleđa sa predstavnicima Unesko-a.

Bramerc će se sastati i sa predstavnicima Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i razgovarati o procesuiranju ratnih zločina i pitanjima od zajedničkog interesa.

Kako je najavljeno, glavni tužilac Haškog tribunala će se u Sarajevu sastati i sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Incom, šefom misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u BiH Džonatanom Murom i rezidentnom predstavnicom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro presude Karadžiću i Šešelju

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2015

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Sarajevu da se presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju mogu očekivati uskoro..."Presuda Radovanu Karadžiću se očekuje u narednih par meseci, a što se tiče suđenja Ratku Mladiću, mi smo u poslednjoj fazi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.