Bramerc: Uskoro presude Karadžiću, Mladiću i Šešelju

Izvor: RTS, 06.Okt.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Uskoro presude Karadžiću, Mladiću i Šešelju

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc rekao je u Sarajevu da se presude Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Vojislavu Šešelju mogu očekivati uskoro.
"Presuda Radovanu Karadžiću se očekuje u narednih par meseci, a što se tiče suđenja Ratku Mladiću, mi smo u poslednjoj fazi izvođenja dokaza odbrane", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Bramerc novinarima uoči predavanja koje je održao na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu (UNSA), prenosi Tanjug.

Komentarišući novinarska pitanja u vezi sa spomenutim haškim optuženicima, glavni haški tužilac je, kada je reč o predmetu "Vojislav Šešelj", ponovio da Haško tužilaštvo očekuje i traži da presuda u ovom slučaju bude donesena što pre, navodeći da to nije u rukama tog tužilaštva, i da se na odluku mora čekati.
Bramerc će u Mostaru posetiti Stari most i Stari grad, koji su pod zaštitom Uneska, kao deo svetske baštine, i razgovarati o zaštiti kulturnog nasleđa sa predstavnicima Uneska.
Bramerc će se sastati i sa predstavnicima Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i razgovarati o procesuiranju ratnih zločina i pitanjima od zajedničkog interesa.
Kako je najavljeno, glavni tužilac Haškog tribunala će se u Sarajevu sastati i sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom, šefom misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u BiH Džonatanom Murom i rezidentnom predstavnicom Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.