Zvanični poziv za privatizaciju Telekoma posle 3. avgusta

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvanični poziv za privatizaciju Telekoma posle 3. avgusta

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da postoji značajno interesovanje za Telekom i najavio da će posle 3. avgusta biti raspisan javni, zvanični poziv za prijem obavezujućih ponuda za privatizaciju te kompanije.

Nedavno je istekao rok za preuzimanje dokumentacije za Telekom, a Ljajić je rekao da nema ništa novo i konkretno da kaže s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na to da se radi o neobavezujućem pozivu, osim da postoji značajno interesovanje telekomunikacionih kompanija i investicionih fondova za Telekom.

- Verujem da Telekom predstavlja vrlo respektabilnu i značajnu kompaniju, čemu u prilog ide i ovo interesovanje, mi skoro nedeljno razgovaramo sa nekom telekomunikacionom kompanijom i investicionim fondom, koji traže detaljnije informacije i pokazuju ozbiljan interes za kupovinu Telekoma - rekao je Ljajić, nakon sastanka sa ministrom telekomunikacija Iraka Hasanom Kadimom Al Rašidom u Palati Srbija.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić najavio je danas da će Srbija sa Irakom potpisati sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacija koji bi trebalo da olakša učešće srpskih kompanija na tenderima u Iraku.

On je novinarima u Palati Srbija nakon sastanka sa ministrom telekomunikacija Iraka Hasanom Kadimom Al Rašidom, kazao da je će taj sporazum koji će biti potpisan tokom boravka iračke delegacije u Srbiji, biti osnov za dalju saradnju dve zemlje, naglašavajući da očekuje da će kompanije iz Srbije imati znatan udeo u obnovi Iraka.

Ljajić je rekao da je sa ministrom telekomunikacija Iraka danas razgovarao o formiranju zajedničkih preduzeća koja bi olakšala učešće na tenderima u Iraku u oblasti telekomunikacija, ali i o uspostavljanju saradnje između naučnih institucija dve zemlje."Srbija je zainteresovana i za izvoz telekomunikacione opreme u Irak, a iračka delegacija će tokom boravka u Srbiji posetiti i dve fabrike iz te oblasti, u Jagodini i Novom Sadu”, kazao je on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.