U Sokobanji i na Zlatiboru sve puno, BG prepun

Izvor: B92, 09.Avg.2017, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Sokobanji i na Zlatiboru sve puno, BG prepun"

Beograd -- Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da će ova godina biti rekordna po broju turista u Srbiji.

On je za TV Pink rekao da su svi smeštajni kapaciteti u Sokobanji popunjeni do oktobra, da na Zlatiboru nema mesta ni u privatnom smeštaju, da je Beograd prepun turista.

Ambiciozan plan za Beograd i Srbiju, od milion, odnosno tri miliona turista, ministar očekuje da će biti premašen.

"U prvih šest meseci u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo 444.000 turista, a da nas tek očekuju Bir fest i razne druge manifestacije, tako da će se sigurno ostavariti ta cifra od milion turista", naglasio je Ljajić.

U Srbiji je u prvih šest meseci bilo 1,4 miliona turista, dodaje, a tek se očekuju manifestacije - Guča, Nišvil, Roštiljijada i čitav niz drugih dešavanja.

"Pitanje je sa koliko će rekord biti oboren", naglasio je on i podsetio da je prošle godine prihod od turizma bio 1,042 milijarde, a da se ove godine od turizma očekuje oko 1,2 milijarde evra.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.