Srpski lekari pregledali Šepeljeve nalaze u Hagu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski lekari pregledali Šepeljeve nalaze u Hagu

Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić potvrdio je da je tim srpskih lekara, predvođen Milovanom Bojićem, u Hagu pregledao snimak metastaza na jetri lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i naglasio da će Vlada kada dobije izveštaj videti šta će preduzeti.

Šešelju otkrivena metastaza karcinoma na jetri

 

Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je naglasio da će srpski lekari danas imati sastanak u Sekretarijatu Tribunala, a potom će se vratiti u Srbiju i podneti izveštaj o zdravstvenom stanju lidera radikala. "Posle toga videćemo šta ćemo preduzeti", rekao je Ljajić.

On je napomenuo da troškove puta lekara iz Srbije u Hag, koje je izabrao Vojislav Šešelj, ovog puta plaća država.

 

"Prema Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom okrivljeni imaju pravo na pomoć lekara iz Srbije o svom trošku, ali ovog puta te troškove plaćamo mi", rekao je Ljajić.

On je ocenio da nema opravdanja za postupak Tribunala koji Šešelju tokom 12 godina, koliko je već u pritvoru, ne donosi ni prvostepenu presudu, sa čitavom lepezom izgovora.

Ljajić je potvrdio da su lekari pregledali i haškog optuženika Gorana Hadžića, jer je i njegovo stanje dosta ozbiljno i najavio da će "izvršiti pritisak da se učini sve da mu se pomogne".
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.