PIJACA Rasim Ljajić najviše ućario od odbornika preletača

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIJACA Rasim Ljajić najviše ućario od odbornika preletača

Kada je leta 2012. konstituisan sadašnji saziv Skupštine grada, SDPS Rasima Ljajića je bila vanparlamentarna stranka. Danas ova partija ima četiri odbornika.

Uspostavljanje odborničke grupe SDPS je najuočljiviji, ne i jedini primer preletačke prakse u Užicu gde je za dve i po godine desetak odbornika promenilo stranačke boje. Čak je i aktuelni gradonačelnik Tihomir Petković u toku ovog mandata napustio DSS čiji je bio dugogodišnji predsednik i priklonio se naprednjacima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Maja 2012. Ljajićeva stranka je bila na listi DS, ali nije dobila nijedan mandat. Sada je čine dve bivše odbornice LDP Milena Vićević i Natalija Vasilić, nekadašnja uzdanica demokrata Radenka Slović i Rajko Radosavljević koji je u Skupštinu ušao ispred „Pokreta za Užice“, a na listi koju je predvodila DS.

Moralni patuljci

Odbornički klub URS-a prekrstio se u Pokret „Pozitivno Užice“, a sa sedam sveden je na pet imena u Skupštini.

„Preletači su moralni patuljci bez obzira na stranke u kojima su bili i u kojima su danas. Oni su zlo za užičku politiku i treba ih javno žigosati“, ocenjuje Branislav Mitrović, predsednik pokreta.

Zanimljivo - odbornička grupa se „zaokružila“ u vreme kada je SNS tražio partnere za novu gradsku vlast.

Najveći gubitnik političke pijace je LDP koja se sa četiri svela na jednog odbornika.

- Pristupanjem strankama u vlasti neki ljudi su pokazali da su lične ambicije svrha njihovog političkog angažmana. Iskreno sam se obradovao kada su nas pojedinci napustili - kaže Ivan Filipović, zamenik šefa odboričke grupe DS.

Danijela Vasiljević u skupštinske klupe je ušla kao član NS koja je bila koalicioni saveznik URS-a. Danas je odbornica SNS.

- Nisam preletač! Maja Gojković je NS utopila u SNS, tako sam i ja dospela u naprednjake - kaže ona.

Devetnaest bivših članova DSS danas u užičkoj skupštini zastupa neke druge partijske boje. I Vladimir Ilić iz URS-a je prešao u SNS.

- Bezuslovno sam prešao u SNS, niti sam šta tražio niti sam šta dobio. U neformalnim razgovorima sa čelnicima naprednjaka sam odlučio da im dam mandat. Duže vreme nisam bio zadovoljan radom URS-a u kome se izgubila koncepcija, a SNS je stranka u kojoj vidim priliku da primenim znanje i iskustvo - objašnjava Ilić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.