Ljajić najavljuje reorganizaciju Telekoma

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jan.2016, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić najavljuje reorganizaciju Telekoma

BEOGRAD - Posle odluke da se ne proda Telekom, sledi „plan B", a to je njegova potpuna reorganizacija, modernizacija i profesionalizacija, sa jednim ciljem - da izdrži tržišnu utakmicu, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

„Vlada još nije donela odluku o tom modelu koji ćemo sada primeniti, ali u svakom slučaju nemamo puno vremena za odlaganje i kalkulisanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << rekao je Ljajić za RTS.

On je naglasio da je Telekom sada na tržištu i da tu utakmicu mora da izdrži ukoliko se misli da bude profitabilna kompanija koja će moći da se proda po mnogo boljoj ceni nego po onoj koja je sada dobijena.

Ljajić je, međutim, istakao da sa brojem zaposlenih koje ima u odnosu na konkurenciju, Telekom tu utakmicu teško da može da dobije.

„Telenor ima 1.200 zaposlenih, Vip oko 900, a Telekom ima 9.000 zaposlenih samo ovde u Srbiji, bez ćerki firmi u Republici Srpskoj i Crnoj Gori", rekao je Ljajić i dodao da je nužno da se Telekom unutrašnje reorganizuje i da dobije profesionalni menadžment.

„Sa tim poslom se apsolutno mora krenuti odmah, ovo je žestoka tržišna utakmica koja ne trpi nikakvo odlaganje ili čekanje da se nešto samo desi", naglasio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, prioritet je da se odmah krene sa procesom njegove reorganizacije, kao i da je sa sindikatima potpisan socijani program, u slučaju prodaje Telekoma.

„Oni su složni i potpuno podržavaju stav da Telekom tu utakmicu mora da dobije ako želimo da zadržimo konkurentnost Telekoma na tržištu, a to podrazumeva i unutrašnju reorganizaciju.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.