Ljajić najavio promociju Srbije na kineskom tržištu: Ovo je manifestacija koju će pratiti 200 miliona

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić najavio promociju Srbije na kineskom tržištu: Ovo je manifestacija koju će pratiti 200 miliona

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija sastao se sa delegacijom Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor, koju je predvodio predsednik ove organizacije Sun Janđun, o načinima za unapređenje turističke i privredne promocije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije na kineskom tržištu, a u tom cilju za jesen je najavljen poslovni forum u Beogradu.

Predstavnici Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor izvestili su Ljajića da će u oktobru ove godine u Beogradu organizovati manifestaciju pod nazivom „Mis turizma Srbije i Kine“, pored koje će, kao prateći događaj, biti organizovan i poslovni forum uz učešće privrednika iz Kine zainteresovanih za investiranje u našoj zemlji i predstavnika najvećih kineskih turoperatera, saopštilo je ministarstvo trgovine.

Na forumu će biti predstavljene privredne oblasti i projekti, u kojima postoje najveći potencijali za kineska ulaganja, a takođe će biti prezentovana i turistička ponuda najpoznatijih destinacija u Srbiji.

Manifestacija „Mis turizma Srbije i Kine“ biće direktno prenošena na nekoj od kineskih televizija sa nacionalnom pokrivenošću, uz očekivanu gledanost od 200 miliona gledalaca, što će, kako je istakao Sun Janđun, biti šansa za presudan iskorak srpske turističke privrede u Kini.

Ljajić i Janđun saglasili su se da je realno da se nakon ove manifestacije znatno poveća broj kineskih turista u Srbiji, koji su, prema podacima Međunarodne privredne komore Kine za privatni sektor, u prošloj godini na putovanja u inostranstvo trošili po 5.000 američkih dolara po jednom turisti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.