Ljajić: SDPS poštuje rad RIK i ostaje lojalan SNS

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: SDPS poštuje rad RIK i ostaje lojalan SNS

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da njegova partija štiti demokratski poredak u zemlji time što poštuje rad nezavisnih državnih institucija kao što je Republička izborna komisija (RIK) i da SDPS ostaje lojalan član koalicije okupljene oko SNS.

Ljajić je, odgovarajući na poziv predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DS Bojana Pajtića da se pridruži protestu zbog "izborne krađe", naveo da je svako poređenje velike izborne krađe iz 1996. godine sa sadašnjom situacijom krajnje neprimereno.

- Verujem da će se postojeći izborni proces sprovesti do kraja u mirnoj, fer i demokratskoj atmosferi, bez pritisaka s bilo čije strane, kao i da će svi akteri poštovati tako izraženu narodnu volju. SDPS ostaje lojalan član koalicije sa SNS, jer su naši odnosi bili korektni i u proteklom periodu. Mi ni jednog trenutka ne razmišljamo o promeni strane i političkih partnera - naveo je LJajić u pisanoj izjavi.

Bez obzira na to da li se odluke RIK nekome sviđaju ili ne, one se moraju uvažavati, smatra Ljajić i dodaje da svaki izlazak iz okvira postojećih demokratskih institucija i procedura preti da izazove nestabilnost u društvu, što je, ocenjuje, u ovom trenutku najmanje potrebno.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.